06 Aralık 2021 14:48
Son Güncellenme Tarihi: 06 Aralık 2021 22:43

Kurtulmuş, kümülatif artışı "memur ve emeklilere yüzde 30-35 zam kararı aldık" diye çarpıttı

AKP'li Kurtulmuş, "Tüm memur ve emeklilerin maaşlarını yüzde 30-35 artırma kararı aldık" dedi. Kurtulmuş'un bahsettiği zam daha önce belirlenen kümülatif artış oranları ve enflasyon farkından ibaret.

Fotoğraf: AA

Paylaş

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulundaki 2022 bütçesine dair görüşmelerde AKP adına konuştu.

Bol bol ekonomiyi, büyümeyi ve iktidarın "icraatlarını" öven Kurtulmuş, "Tüm memur ve emeklilerin maaşlarını yüzde 30-35 seviyelerinde artırma kararı aldık. Ayrıca zamları sadece doktorlara değil, sağlık çalışanlarımızı da ekleyerek yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Memur-Sen'le görüşme yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da yüzde 30 ila yüzde 35 artışın yer aldığı bir açıklama yaptı.

ARTIŞ KARARI YENİ DEĞİL

Kurtulmuş'un söylemi de Bakanlığın açıklaması da yeni bir karar değil. Söz konusu artış, Ağustos 2021'de sonuçlanan ve kamu emekçilerini ilgilendiren "6. Dönem Toplu Sözleşme"de belirlenmişti. Yapılan anlaşmaya göre, 2022-2023 yılları maaşlarındaki kümülatif artış oranları yüzde 30 ile yüzde 35 arasında belirlenmişti. Söz konusu artışlar ikişer altı aylık dönemlerin birikimli toplamını içeriyor.  Anlaşmanın detaylarına Bakanlığın sitesinden bakılabilir.

"OCAKTA ENFLASYON YÜZDE 30 OLURSA MAAŞLAR YERİNDE SAYMIŞ OLACAK"

İktisatçı Doç. Dr. Aziz Çelik, gün boyu dolanan ve sonunda AKP'li üst düzey isim tarafından da açıklanan "Memurlara yüzde 30-35 zam" çarpıtmasına dikkat çekti. Çelik, söz konusu "kümülatif" artış, 2 altı ayın birikimli toplamı olduğunu vurguladı.

Çelik, açıklamalarla ilgili şu paylaşımı yaptı:

"Memurlara %30-35 zam yapıldı haberlerine dikkat! Ocak'ta %30-35 zam bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak. Söz konusu "kümülatif" artış, 2 altı ayın birikimli toplamı. Ocak'ta memura ve emekliye %30-35 zam yok! Ayrıca Ocak'ta enflasyon %30 olursa maaşlar yerinde saymış olacak."

(İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Aziz Konukman: Bütçe kadük; ek bütçe hazırlığı hemen şimdi

SONRAKİ HABER

Sedat Peker'in yakını: Bu sabah itibariyla irtibat kuramadık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa