06 Aralık 2021 15:08

İzmir Tabip Odası, doktoru yaralayan sanığa üst sınırdan ceza istedi

İzmir'de Dr. Kadir Songür’ü jiletle boğazından yaralayan sanığın yargılandığı davanın karar duruşması 8 Aralık tarihine görülecek.

Fotoğraf: İzmir Tabip Odası

Paylaş

2019 yılında, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniğinde görevli asistan Dr. Kadir Songür, bir hastasının jiletli saldırısı sonucunda yaralanasına ilişkin devam eden davanın karar duruşması 8 Aralık tarihinde yeniden görülecek. Daha önce İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonucunda sanığa öldürmeye teşebbüs suçundan 20 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verilmişti. Ancak istinaf incelemesi yapan İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, bu kararın bozulmasına karar verdi. İzmir BAM 4. Ceza Dairesi’nin sanık hakkında verilen cezanın indirilmesi yönündeki kararı sonrası İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi 8 Aralık 2021 tarihinde yeniden bir karar verecek.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ GÜVENLİĞİ YÖNETENLERİN SORUMLULUĞUNDADIR”

Karar duruşması öncesi İzmir Tabip Odası ve Kadir Songür’ün ailesi oda binasında basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, şiddete yönelik caydırıcı tedbirlerin alınmadığını ve etkin bir yasanın olmadığını hatırlattı. “Sağlık çalışanlarının sağlığı, güvenliği sağlığı yönetenlerinin sorumluluğundadır” diyen Çamlı, Kadir Songür davasında yapılan indirim kabul edilemez olduğunu söyledi.  

Çamlı, İzmir’deki tüm sağlık emekçilerinin hakları, sağlıkları, güvenlikleri konusunda ortak bir mücadele verdiklerini, sağlıkta şiddet sona erene kadar kararlılıkla mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

“ADİL VE HAKKANİYETE UYGUN BİR KARAR VERİLSİN”

Basın açıklamasını okuyan Prof. Dr. Süleyman Kaynak, “Davanın karar duruşması 8 Aralık’ta yapılacaktır. Mahkemeden beklentimiz, önceki kararında ısrar etmesi ve sanığa verilen cezada indirim yapılmamasıdır. Sanık hakkında verilen cezada indirim yapılmasını gerekli kılan hukuki bir gerekçe olmadığı kanaatindeyiz. Beklentimiz, adil ve hakkaniyete uygun bir karar verilmesidir” dedi.Dr. Kadir Songür’ün annesi Dr. Nergis Songür ise, sürece ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaştı. Yaşanan bu şiddet olayının kendilerini derinden etkilediğini ifade ederek adalet istedikleri belirtti.

“ŞİDDET HASTANELERDE, ASM’LERDE DEVAM EDİYOR”

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel de “Genç meslektaşımız, yaşamına kast eden bir şiddete maruz kaldı. Şiddet hastanelerde, ASM’lerde devam ediyor. Mevcut tedbirler ne sağlık çalışanlarını korumakta ne de şiddete karşı caydırıcı olmaktadır. Bu konuda acil tedbirler bekliyoruz. Adaletin yerine geleceğine dair umudumuzu koruyoruz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Siyaset Bilimci Aytaç: ‘Siyasi sır’ ile ‘devlet sırrı’ ayrımı belirsizleşti

SONRAKİ HABER

Türkiye'de koronavirüs | 20 bin 33 yeni vaka, 187 can kaybı (6 Aralık 2021)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa