06 Aralık 2021 20:08

Adana Merkez Park’ta yapılaşmaya dava açıldı

Merkez Park'taki yapılaşmanın durdurulması için dava açan Adana Demokrasi Güçleri, parklar ve yeşil alanlarda yapılaşmaya izin verilmemesini istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Merkez Parktaki yapılaşmanın durdurulması için Adana İdare Mahkemesi'ne yürütmenin durdurulmasına dair dava açan Adana Demokrasi Güçleri, halkın kullanımı için yapılan parklar ve yeşil alanlarda yapılaşmaya izin verilmemesini istedi.

Yapıldığı günden bu yana kaçak yapılaşma ve tavizlerle daraltılan ve betonlaşmaya doğru giden Merkez Park’ta Adana Demokrasi Güçleri, hızlı yeni yapılaşma ve işgallerin durdurulması için basın açıklaması yaptı. Park içinde yapılan açıklama metnini Adana Demokrasi Güçleri adına Yaşar Gökoğlu okudu. Merkez Park Adana’nın en önemli parklarından biri olduğunu ancak daha ilk yapıldığında önemli bir bölümü Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edildiğini belirten Gökoğlu, çeşitli dernek ve kuruluşlar için binalar yapılarak, büfe ve çay bahçeleri ile işgal edilen bir park görünümü aldığını ifade etti.

“HALKA VE KENTE KARŞI SUÇ İŞLENİYOR”

Dava açtıkları yapılaşmanın parkın Seyhan Nehri kenarındaki gezinti yolu kenarına 150 metrekare alana yapılmak istenen betonarme bina olduğunu dile getiren Gökoğlu, bu konuda herhangi bir Meclis kararı ya da encümen kararının da bulunmadığını, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bu girişiminin halka ve kente karşı suç işlemek anlamını taşıdığını söyledi. Gökoğlu, "Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bu girişimine karşı İdare Mahkemesi’ne, yürütmenin durdurulması ve yapılan işlemin iptali istemli dava açılmış bulunmaktadır. Belediye yetkililerini bir kere daha uyarıyoruz: Merkez Park’ta yapımına başladığınız beton binanın yapımından derhal vazgeçin. İnşaat alanını rehabilite edip, çimlendirip, eski haline getirin. Halkın parasını da daha fazla boşuna harcamayın.Parklar ve yeşil alanlar halkın kullanımı içindir yapılaşmaya izin verilemez" diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emekli asker, 'Hayata Dönüş Operasyonu'nun sorumlularını açıkladı

SONRAKİ HABER

Bingöl'de saldırgan erkeğin yurda girmesine öğrencilerden tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa