07 Aralık 2021 06:14

12. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri 10-17 Aralık’ta online olarak düzenlenecek

Bu yılki teması “örgütlenme özgürlüğü” olan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) 12. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri online olarak ülke çapında 10-17 Aralık’ta düzenlenecek.

Görsel: THİV

Paylaş

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) 12. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri 10 - 17 Aralık 2021 tarihlerinde çevrimiçi (online) olarak ülke çapında belgesel sinemaseverler ve insan hakları savunucuları ile buluşuyor.

Programda yer alan filmlerin bir bölümü 10 – 12 Aralık 2021 tarihlerinde İzmir’de Fransız Kültür Merkezi salonunda ve 18 – 19 Aralık 2021 tarihlerinde Van Barosu salonunda pandemi koşullarına uygun olarak izlenebilecek. 

Türkiye’de ve dünyada insan hakları açısından yaşanan çok farklı sorunlara yönelik izleyenlerde bir farkındalık ve duyarlılık oluşturmayı hedefleyen 12. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nin bu yıl teması ise “örgütlenme özgürlüğü” oldu.

“26 SEÇME BELGESEL FİLM YER ALIYOR”

İletişim Çalışmaları Topluluğu ve Fransız Kültür Merkezi ile ortak gerçekleştirilen TİHV 12. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nin programında ülke içinden 10, ülke dışından 16 olmak üzere toplam 26 seçme belgesel film yer alıyor.

Sinemaseverlerin filmleri izleyebilmeleri ve programa dair duyuruları alabilmeleri için https://tihvbelgeselfilm.org sitesine girip sadece e-posta adresleri ile sınırlı bir iletişim formu doldurmaları gerekmektedir.

Filmler 10 Aralık 2021 tarihinde saat 00.01 itibarıyla gösterime açılacak, yedi gün sonra, 17 Aralık 2021 tarihinde saat 24.00 itibarıyla gösterime kapanacaktır.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın yaptığı yazılı açıklamada, 12. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri kapsamında yapılan “örgütlenme özgürlüğü”  temalı afiş yarışmasında birinci seçilen Sefa Pala’ya ait eser film günlerinin afişi olarak belirlendiği belirtildi.

Program ve filmler hakkında ayrıntılı bilgiyi https://tihvbelgeselfilm.org sitesinden edinebileceği ifade edilirken, insan hakları savunucuları ve tüm sinemaseverler etkinliğe davet edildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Kıraklı: 3'üncü doz aşı yaptırmayanlar nedeniyle hastaneye başvuru sayılarında artış var

SONRAKİ HABER

Atina'da polis, katlettiği Grigoropulos'u ananlara biber gazıyla müdahale etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa