10 Aralık 2021 06:25

TİHV 12. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri başladı

TİHV 12. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri, "İnsanlığa Gönderilmiş Mektuplar" adlı belgesel filmin galasıyla başladı.

İnsanlığa Gönderilmiş Mektuplar adlı belgesel filmin galası | Fotoğraf: Dilek Omaklılar/Evrensel

Reklam

Türkiye İnsan Hakları Vakfının (TİHV) düzenlediği İnsan Hakları Belgesel Film Günleri "İnsanlığa Gönderilmiş Mektuplar" isimli belgesel filmin galası ile başladı.

İletişim Çalışmaları Topluluğu ve Fransız Kültür Merkezi ile ortak yürütülen TİHV 12. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri, online olarak gerçekleşeceği gibi İzmir’de 10-12 Aralık, Van’da ise 18-19 Aralık tarihlerinde izlenebilecek.

"BELGESEL FİLM GÜNLERİNİ BÜYÜTMEYİ HEDEFLEDİK"

Fransız Kültür Merkezinde “İnsanlığa Gönderilmiş Mektuplar” isimli belgesel filmin gösteriminden önce açılış konuşmasını yapan TİHV Genel Sekreteri Coşkun Üsterci, 10 Aralık İnsan Hakları gününe değinerek, ülkenin her yerinde bugüne ilişkin açıklamalar eylemler yapacaklarını ve insan haklarının önemine değineceklerini söyledi.

Üsterci, "12 yıldır belgesel film günleri yapıyoruz. Bunu 10 yıl sadece İzmir’de ve 8 yılını bu salonda gerçekleştirdik. 11. etkinliğimiz pandemiye denk geldi ve online yaptık. Türkiye’nin her yerine ulaştık, Hakkari’den Edirne’ye kadar. Geçen sene 14 bin civarında insan sitemize girip filmlerinizi izledi. Bu yıl sadece online değil salonda da yapalım dedik ve Cuma, cumartesi, pazar burada programa devam edeceğiz. Belgesel film günlerini büyütmeyi hedefledik" dedi.

Temasının örgütlenme özgürlüğü olduğu afiş yarışmasının dereceye girenlerine ödülleri verilirken birinci olan Sefa Pala’ya ödülünü ise TİHV Kurucularından ve İzmir Temsilcisi Prof. Dr. Veli Lök verdi.

Törenin ardından yönetmenliğini Yusuf Kenan Beysülen’in yaptığı "İnsanlığa Gönderilmiş Mektuplar" belgesel filmin gösterimi gerçekleşti. Filmin tanıtımında "12 insan 12 mektup ile Türkiye İnsan haklarının mücadelesinin geçmişi ve bugününe ışık tutuyor" ifadeleri yer alırken yönetmeni Yusuf Kenan Beysülen ise gösterimden sonra konuşmasında dünyanın neresinde olursa olsun, ihlale uğramış herkesi saygıyla andı.

(İzmir/EVRENSEL)

Reklam