10 Aralık 2021 14:41

İntihara sürüklenen Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırı davasında tutukluluğun devamı kararı

İntihar'a sürüklenen 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan'a ölümünden 1 hafta önce cinsel saldırıda bulundukları suçlamasıyla Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu'nun yargılandığı davada ilk duruşma görüldü.

Eda Nur Kaplan | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara'da, 15'inci kattan atlayarak yaşamına son veren 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan'a ölümünden 1 hafta önce cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu, hakim karşısına çıktı. Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Ankara 12. Ağır Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına sanıklar ve taraf avukatları katıldı. İddianamedeki suçlamaların hatırlatılmasının ardından savunmasına başlayan sanık Güzelyurt, Eda Nur Kaplan'ın rızası ile birlikte olduklarını öne sürdü, beraatını istedi.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİLER

Sanık Mehmet Ardıçoğlu da Eda Nur Kaplan'ı, Yusuf Güzelyurt'un aracılığıyla tanıdığını söyledi. Ardıçoğlu da cinsel saldırıda bulunmadığını iddia etti.

Sanık beyanlarının ardından söz verilen Eda Nur Kaplan'ın annesi Fatma Polatoğlu ile ablası Güler Kaplan da sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi.

Tanık beyanlarının alınmasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 8 Şubat 2022'ye erteledi.

İDDİANAMEDEN

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, olay tarihinde Kaplan'ın arkadaşlık sitesinde tanıştığı Yusuf Güzelyurt ile görüşmeye karar verdiği belirtildi. Kaplan'ın, 31 Temmuz'da ablasıyla Güzelyurt'un bulunduğu eğlence mekanına gittiği, ilerleyen saatlerde sanık Mehmet Ardıçoğlu'nun da gruba dahil olduğu kaydedilen iddianamede, Kaplan ile Güzelyurt'un bir süre sonra eğlence mekanından ayrılarak, Ardıçoğlu'nun sahibi olduğu otele gittikleri anlatıldı.

Burada Güzelyurt'un, alkolün etkisiyle kendisinde olmayan Eda Nur Kaplan'a cinsel saldırıda bulunduğu, daha sonra aynı eylemi Ardıçoğlu'nun da gerçekleştirdiği ifade edilen iddianamede, bu şekilde, "nitelikli cinsel saldırı" suçunu gerçekleştirdiği belirtilen Güzelyurt ve Ardıçoğlu'nun, en az 18 yıl hapisle cezalandırılması istendi.

Eda Nur Kaplan, sanıklar hakkında polise şikayette bulunduktan bir hafta sonra, 7 Ağustos 2021'de intihar etmişti.

İntihara sürüklenen Eda Nur Kaplan, intihardan önce cep telefonundan annesine "Anne küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor artık. Kızını çok harcadılar. Kimseye bir şeyini anlatamadı. Hep içine attı. Ama o da çok birikti. Dayanamıyor artık. Hiçbir şeyin güzel olacağına inancı kalmadı. Hakkımı yerde bırakmayın lütfen" mesajını gönermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İYİ Partili Rıfat Kıncı, kadına şiddet suçundan ihraç istemiyle disipline sevk edildi

SONRAKİ HABER

İstanbul'daki trafik yoğunluğu saat 19.00 itibarıyla yüzde 80'e ulaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa