11 Aralık 2021 02:17

DİSK, KESK, TMOB ve TTB’nin Antalya mitingi yasaklandı

DİSK, KESK, TMOB ve TTB’nin 12 Aralık Pazar Günü Yapacağı “Geçinemiyoruz! Halktan emekten yana bir bütçe istiyoruz” Antalya mitingi, Muratpaşa Kaymakamlığınca yasaklandı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

DİSK, KESK, TMOB ve TTB’nin 12 Aralık Pazar günü saat 13.00’da Aydın Kanza Parkın’da toplanıp Cumhuriyet Meydanı’na yürüdükten sonra gerçekleştireceği “Geçinemiyoruz! Halktan emekten yana bir bütçe istiyoruz” mitingi risk oluşturduğu gerekçesiyle Muratpaşa Kaymakamlığınca yasaklandı. Yasaklama üzerine miting komitesi bir basın açıklaması yaptı.

"BU FERYAT ANCAK SERMAYE SINIFININ UYKULARINI KAÇIRIR"

BES Antalya Şube binasında yapılan açıklamada konuşan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Mol, halkın “Geçinemiyoruz” çığlının sadece sermaye sınıfı için risk oluşturacağını belirterek, “Bizler DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak yaşanan bu kriz karşısında emekçilerin, halkın, hepimizin feryadına bir ses bir çığlık olmak için 12 Aralık 2021 Pazar günü 'Geçinemiyoruz! Halktan emekten yana bir bütçe istiyoruz' şiarıyla miting yapmaya karar verdik. Bunun için gerekli müracaatımızı Muratpaşa Kaymakamlığına yaptık. Ancak mitingimiz  'risk oluşturacağı' gerekçesiyle yasaklanmıştır. Bu risk nedir? İnsanların geçinemiyoruz feryadı kimler için risk yaratmaktadır? Bu feryat ancak sermaye sınıfının uykularını kaçırır, onları riske sokar. Yasak kararıyla anlıyoruz ki mitingi yasaklayanlar sermaye sınıfının uykusunun kaçmasını istemiyor” ifadelerini kullandı..

Mülki amirlerin hukuku kendi isteklerine göre şekillendirerek aldıkları bu karar karşısında alanda olacaklarını söyleyen Mol, “Kaymakamlığın aldığı bu karar tamamen iktidarın istediğini yerine getirmektir. Bizler her ne pahasına olursa olsun 12 Aralık Pazar günü saat 13.00’da yürüyüşün başlangıç noktası olan Aydın Kanza Parkında olacağız. Tüm halkımızı bekliyoruz. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” dedi

Devrim Mol’un ardından söz alan Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Naci İşoğlu, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde böyle bir açıklama yapmak acı verici. Son iki ayda yüzde 50 yoksullaştık böyle bir ortamda hakkımızı aramayacağız da ne zaman arayacağız. Bu en insanı demokratik talebin yasaklanmazsı kabul edilemez” dedi. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

“İnsanlığa Gönderilmiş Mektuplar” belgeselinin gösterimi İnsan Hakları Gününde yapıldı

SONRAKİ HABER

Van'da İnsan Hakları Günü Açıklaması: Güçlü devletlerin çıkar ilişkisi hak ve özgürlüklerin önünde birer engel

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa