11 Aralık 2021 10:58

Eskişehir’de üniversite öğrencileri Emek Gençliği’nin çağrısıyla bir araya geldi

Eskişehir'de üniversite öğrencileri Emek Gençliği'nin çağrısıyla yapılan forumda buluştu. Üniversiteliler sorunlarını ve çözüm önerilerini tartıştı.

Eskişehir | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi Ve Eskişehir Teknik Üniversitesinde eğitimlerine devam eden yaklaşık 35 üniversite öğrencisi sorunlarını ve çözüm önerilerini tartıştı.

Barınma başta olmak üzere yemekhane, derslik kapasiteleri, ders materyallerini alamama, ulaşım vb. sorunların gündeme alındığı forumda, bir iç mimarlık öğrencisi "1 kaleme 30 lira veriyoruz, bu kalemden bir dönemde 10 tane almamız gerekiyor. Uygulamalı sınavlarımız var bu sınavların da ayrı ayrı malzemeleri var. Evden çıkmıyorum fakat yine para yetmiyor, 8-9 parça market alışverişi yapıyoruz 400 TL ödüyoruz” diyerek yaşadıklarını anlattı.

Ev sahiplerinin sürekli zam yapmak istediğini belirten bir başka öğrenci “Her telefonum çaldığında o arıyor diye çekiniyorum” dedi.

"BU KENTTE ÇAY İÇMEK BİLE LÜKS"

Çalışma ekonomisi bölümünde okuyan bir öğrenci de “Eskişehir tarif edilirken bir üniversite şehri olarak söyleniyor. Ancak şu an bu şehirde konser, tiyatro, sinemayı geçtim, bir kafede çay içmek bile lüks” ifadelerini kullandı.

Pandemi sürecinde genç kadınların sorunlarının katlandığına değinen bir kadın öğrenci de "Üniversitelerde taciz önleme birimlerinin işlevli hale gelmesi talebinin yükseltilmesi gerek. Kadın sorunlarının tartışıldığı bir topluluğa ihtiyacımız var" dedi.

Hukuk fakültesinden bir öğrenci gençliğin gelecek kaygısının çok fazla olduğunun altını çizerek "Her 4 mezundan 3'ü işsiz. Bu durum biz öğrencileri tedirgin ediyor. Bunu tek başımıza değiştiremeyiz. Söz alan arkadaşlarımız bir korku ortamının varlığından bahsediyor, tek başına ve örgütsüz olursak elbette korkarız. Ama yalnız değiliz. Yan yana gelişler,örgütlenmeler bu korku ikliminin panzehirdir" şeklinde konuştu.

İletişim fakültesinden bir öğrenci de "Sermaye ülkenin her yerini nasıl dizayn ediyorsa üniversiteleri de benzer şekilde dizayn ediyor. Buna karşı mücadelede Genç Hayat bizim yan yana gelişlerimizi kolaylaştıran, tartışmamıza fırsat sunan bir gençlik kürsüsü olarak değerlendirilmelidir” dedi.

Egemenlerin gençleri bireysel kurtuluş için yedeklemeye çalıştığı ve bunun geniş gençlik kitleleri içerisinde en yaygın eğilim olduğu vurgulanan forumda bu anlayışa karşı her gencin iş bulabildiği ve insanca yaşayabildiği bir düzene ihtiyacı olduğunun altı çizildi. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mardin'de 4 çocuk annesi kadın evli olduğu erkek tarafından katledildi

SONRAKİ HABER

Formula 1’de son düzlük: Hamilton ya da Verstappen!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa