Erdal Eren İstanbul'da anıldı: Yol açıldı, deniz taşacak biliyoruz!

12 Eylül faşist cunta yönetimi tarafından idam edilen genç komünist Erdal Eren, idamının 41. yılında Kadıköy'de gerçekleşen eylemle anıldı.

13 Aralık 2021 15:50
Paylaş

12 Eylül darbesinin ardından idam edilen genç komünist Erdal Eren, öldürülmesinin 41. yılında Kadıköy’de yapılan eylemle anıldı. Eylemde konuşan Emek Gençliği MYK Üyesi Hazan İlik, Erdal Eren’e verdikleri sözü tutacaklarını söyleyerek, “Bizler, içinde bulunduğumuz çağda artık buzun kırıldığını, yolun açıldığını, bu denizin taşacağını biliyoruz. Erdal’a verdiğimiz sözü tutacağız, onu idam edenlerin düzenlerini yıkacağız!” dedi.

"TEK ADAM REJİMİNE SON VERECEĞİZ"

İstanbul Emek Gençliği, 12 Eylül darbesinin ardından idam edilen Erdal Eren’i Kadıköy’de bulunan Beşiktaş İskelesi önünde andı.

Erdal Eren’in son mektubunun okunduğu eylemde konuşan Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, gençlerin geleceksizliğe bırakıldığını, halkın yoksullukla boğuştuğunu, kadınların ise öldürüldüğünü söyledi. İktidarın bütün bu kesimlerin sorunlarını çözmediğine dikkat çeken Barbaros, “Bırakın bu sorunları çözmeyi, barınamadığı için eylem yapan öğrenciler gözaltına alınıyor, talepleri için sokağa çıkanlar suçlu ilan ediliyor, eylemleri engelleniyor. Basın açıklamaları yasaklanıyor, eylemlere baskı ile yanıt veriliyor. 41 yıl önce Erdal’ı idam edenler, bugün halkın, gençlerin, kadınların talepleri önünde dikiliyorlar” diye konuştu. Bütün bunlara karşı mücadeleyi yükselteceklerine dikkat çeken Barbaros, “Erdallara sözümüz var, 12 Eylül’ün izlerine de tek adam rejimine de son vereceğiz” dedi.

"ERDAL’A VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTACAĞIZ!"

Ardından Emek Gençliği MYK Üyesi Hazan İlik hazırlanan açıklamayı okudu: “Çıkmayan yurtlardan ve mahkum edildiğimiz tarikat-cemaat-vakıf yurtlarından, insanca bir yaşamın, istek ve özlemlerimizin hak görülmemesinden, ekonomik krizin yükünü sırtlanmaktan duyduğumuz öfkeyi biriktiriyoruz tek adam iktidarına karşı. Düzeni restore edeceklerini iddia edenlerin ise Türkiye gençliğinin geleceğinden çalınanların karşısında hiçbir alternatif sunmayacağına, işçi ve emekçilerin, gençliğin yaşamını değil, burjuvazinin iktidarını sürdürmeyi görev edindiğine şüphe yok. Tek adamdan, çözümü belirsiz bir geleceğe öteleyen burjuva muhalefetten değil, gençliğin kendi arayışından, haklarını ve hayatını savunacağı bir mücadeleden geçiyor bugünü ve yarını inşa etme mücadelemiz. Bizler, içinde bulunduğumuz çağda artık buzun kırıldığını, yolun açıldığını, bu denizin taşacağını bilenleriz. Erdal gibi, örgütlü mücadelenin bu taşmaları gerçek bir dalgaya çevireceğini bilenleriz. Bu sebepledir ki Erdal’ı hatırlamaya, bulunduğumuz her alanda onun mücadelesini sürdürmeye 41 senedir olduğu gibi devam edeceğiz. Erdal’a verdiğimiz sözü tutacağız, bağımsızlık, demokrasi ve sosyalizm için mücadelemizi büyütecek, onu idam edenlerin düzenlerini yıkacağız!” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Emek Gençliği: Erdal’ın mücadelesini her yerde devam ettiriyoruz

SONRAKİ HABER

Azra Gülendam Haytaoğlu’nun duruşması ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa