14 Aralık 2021 09:29
Son Güncellenme Tarihi: 16 Aralık 2021 00:01

Sahte alkollü içki nedeniyle ölümler sürüyor: 4 günde 22 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul, Antep, Maraş, Yalova, Antalya ve Sivas'ta sahte içkiden dolayı 4 günde 22 kişi hayatını kaybetti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Sahte içki nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 4 günde 22'ye çıktı. Emniyet, yılbaşı öncesi piyasaya sahte içki süren şüphelilere "Zehir" adını verdiği operasyon başlattı.

Antep'in Nizip ilçesinde, sahte içki içerek zehirlenen ve hastaneye kaldırılan 10 kişiden 3'ü hayatını kaybetti. Olayın ardından sahte içki sattığı tespit edilen 1 kişi tutuklandı.

Nizip ilçesinde son iki gün içerisinde 10 kişi, zehirlenme şikayetiyle hastaneye başvurdu. Tedaviye alınan 10 kişinin yapılan incelemede sahte içki nedeniyle zehirlendikleri saptandı. Hastanede tedavi gören 10 kişiden durumu ağırlaşan 3'ü bugün yaşamını yitirdi.

BAŞSAVCILIK: 7 KİŞİNİN HAYATİ TEHLİKESİ VAR

Olayla ilgili Nizip Cumhuriyet Başsavcılığından da yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada halen hastanede tedavi gören 7 kişinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

SİVAS'TA YAŞAMINI YİTİRENLERİN SAYISI 3'E YÜKSELDİ

DHA'da yer alan habere göre, Sivas'ın Zara ilçesinde yaşayan Şakir Deliktaş (62), 3 gün önce alkol aldıktan sonra rahatsızlandı. Zara Devlet Hastanesi'ne başvuran Deliktaş, tedavi altına alındı. Sahte içkiden zehirlendiği anlaşılan Deliktaş, hastanede hayatını kaybetti. Sahte içkiden zehirlendiği şüphesiyle tedavi gören Bülent Ekici (62) de dün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Dün akşam ise alkol aldıktan sonra rahatsızlanarak Zara Devlet Hastanesi'ne başvuran Güler Kılıç, durumunun ağırlaşması ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Kılıç, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kılıç ile birlikte sahte içkiden ölenlerin sayısı 3'e yükseldi. Aynı hastanede alkol zehirlenmesi şüphesiyle 6 kişinin de halen tedavi gördüğü belirtildi. 

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayın ardından polis ekipleri Zara'da 4 adrese operasyon düzenledi. Adreslerde yapılan aramalarda damacana ve plastik şişeler içerisinde etil alkol, bandrolsüz sahte içkiler ve boş şişeler ele geçirildi. Operasyonda İ.S. (50) ve İ.V.D. (39) gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İSTANBUL VE ANTALYA'DA ÖLÜMLER

Önceki gün Maraş ve Yalova'da peş peşe 6 yurttaşın hayatını kaybetmesine yol açan sahte alkollü içki nedeniyle zehirlenme vakaları dün Antalya, ve İstanbul'da da görüldü.

İstanbul-Avcılar'da sahte içkiden zehirlenen 52 yaşındaki İbrahim Kaşıkçı hayatını kaybetti.

Esenyurt'ta sahte içkiden 3'ü yabancı 6 kişi zehirlenerek öldü. Önceki gün de 1 kişinin ilçede sahte içkiden ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi.

Antalya'nın Akdeniz Sanayi Sitesi'nde sahte içkiden zehirlenen oto tamircisi olarak çalışan Abidin Uçurum yaşamını yitirdi. Sahte alkollü içkiden zehirlendiği belirtilen Abidin Uçurum'un kesin ölüm nedeni, otopsi sonucunda ortaya çıkacak.

ALKOLÜ İNTERNETTEN ALMIŞ

Yalova'da sahte alkollü içki nedeniyle hayatlarını kaybeden Ekrem Tekir (56) ve arkadaşı Mehmet Yazgan'ın (66) ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor. Tekir ve Yazgan'ın içki yapmak için aldıkları alkolü internetten sipariş verdikleri belirlendi.

Çınarcık ilçesi Harmanlar Mahallesi Poyraz Caddesi'nde oto tamirciliği yapan Ekrem Tekir, kaldığı iş yerini dün sabah açmadı. Tekir’in arkadaşları durumu polise bildirdi. Adrese gelen ekipler, gerekli izinleri alıp çilingirle girdikleri iş yerinde Ekrem Tekir’in cansız bedeniyle karşılaştı. Komşularının ifadeleri üzerine polis, Ekrem Tekir’in yakın arkadaşı Mehmet Yazgan ile bir gün önce, akşam saatlerinde alkollü içki içtiğini tespit etti. Yalnız yaşayan Yazgan’ın Hasan Baba Mahallesi'ndeki evine giden ekipler, kapıyı açan olmayınca çilingir çağırıp kapıyı açtırdı. Ekipler Yazgan’ın da cansız bedenini buldu. Olay yerindeki savcılık incelemesinin ardından otopsileri yapılan Ekrem Tekir ile Mehmet Yazgan, İstanbul ve Adapazarı'nda toprağa verildi.

Soruşturma başlatan Yalova Emniyet Müdürlüğü, Tekir ve Yazgan'ın ölümlerine neden olan sahte alkolü, internetten sipariş vererek İstanbul'dan aldıklarını belirledi. İstanbul polisinin, bu iş yerine baskın düzenlediğini söyleyen yetkililer, son günlerde artan sahte içki ölümlerinden dolayı, İstanbul'un yanı sıra Maraş ve Antalya polislerinin de bir dizi baskın yaptığını açıkladı.

EMNİYET OPERASYON DÜZENLEDİ

Emniyet, yılbaşı öncesi sahte içkiye karşı "Zehir" adını verdiği operasyon başlattı.

85 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) ekiplerince, Türkiye genelinde eş zamanlı "Zehir" operasyonu başlatıldı. Sahte içki üreten veya yurda yasa dışı kaçak içki soktuğu tespit edilen 85 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Dairesi Başkanlığı ekipleri, yılbaşı öncesi piyasaya sahte içki sürerek halk sağlığını tehlikeye atmak isteyen şüphelilerle ilgili harekete geçti.

Operasyon kapsamında yasa dışı imalathane ve depo olarak kullanılan, yetkisiz etil alkol satışı yaptığı belirlenen 342 adreste arama yapıldı, 76 bin 846 litre sahte/kaçak içki, 14 bin 440 etiket, 126 sahte bandrol ile 260 şişe alkol aroması bulundu.

Operasyonlarda 85 şüpheli gözaltına alındı. Ekiplerin çalışması devam ediyor.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Melih Gökçek, belediyeye ait zırhlı aracı nihayet teslim etti

SONRAKİ HABER

ABD'de kasırgada işçi çalıştıran Amazon’a işyeri güvenliği soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa