15 Aralık 2021 00:04

Ekmek ve Gül’den direnişteki Bakırköy Belediyesi işçileri için çağrı: #BakırköydeGrevKazanacak

Ekmek ve Gül, 50 günü aşkındır direnişte olan Bakırköy Belediyesi işçisi kadınların sesine ses veriyor, herkesi saat 11:00’de #BakırköydeGrevKazanacak etiketiyle sosyal medyada olmaya çağırıyor.

Ekmek ve Gül duyuru görseli

Paylaş

Ekmek ve Gül, 50 günü aşkındır direnişte olan Bakırköy Belediyesi işçisi kadınlarla dayanışmak için sosyal medya kampanyası düzenliyor. Belediye işçisi kadınların sesine ses vermek için herkesi saat 11:00’de #BakırköydeGrevKazanacak etiketiyle sosyal medyada olmaya davet ediyor.

Direnişteki Bakırköy Belediyesi işçisi kadınlarla dayanışmak için #BakırköydeGrevKazanacak etiketiyle sosyal medya çalışması yapacak olan Ekmek ve Gül şu çağrıyı yaptı:

"Bakırköy’ü her yeni güne hazırlayan Bakırköy Belediyesi işçileri sıfır zam dayatmasına, her yıl karşılarına getirilen işten çıkartma tehdidine, sefalet ücretine mahkûm edilmeye, ayrımcılığa karşı 50 günü aşkındır Belediye önünde grevdeler.

Grevdeki işçilerin talepleri net: Toplu iş sözleşmesinin imzalanması, iş güvencelerinin sağlanması, enflasyon karşısında erimeyen insanca yaşanacak bir ücret, mobbing ve ayrımcılığa son!

Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu işçiler ısrarla grevlerini sürdürürken Bakırköy Belediyesi Başkanı “hizmetlerin ne kadar aksamadan sürdüğüne dair” demeçler vermekten, özellikle kadın grevcileri yıldırmak için türlü yöntemler kullanmaktan ve işçileri tehdit etmekten geri durmuyor.

Büyük zorluklara, baskılara, ev içindeki yüklere, soğuğa rağmen haklarını savunmak için grev alanında mücadeleyi sürdüren kadın işçilere destek olmak için,

15 Aralık Çarşamba (Bugün) saat 11:00’de #BakırköydeGrevKazanacak etiketiyle sosyal medyadayız!" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

838 bin 272 öğrenci arasından sadece 180 bin öğrenciye burs çıktı: Daha ne kadar yoksul olmamız lazım?

SONRAKİ HABER

Asgari ücretli sesleniyor: Ek iş yapıyorum yine de geçinemiyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa