15 Aralık 2021 10:16

Time'ın ardından Financial Times da Elon Musk'ı 'Yılın Kişisi' seçti

Time dergisinin 'Yılın Kişisi' unvanı verdiği Elon Musk, Financial Times gazetesi tarafından da "elektrikli araç endüstrisinin dönüşümüne sağladığı katkılar" sebebiyle "Yılın Kişisi" seçildi.

Elon Musk | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Time dergisinin de birkaç gün önce 'Yılın Kişisi' unvanı verdiği Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, İngiliz finans gazetesi Financial Times (FT) gazetesi tarafından da "elektrikli araç endüstrisinin dönüşümüne sağladığı katkılar" sebebiyle "Yılın Kişisi" seçildi.

Sputnik'in haberine göre; FT editörü Roula Khalaf, elektrikli araçların benzinli araçların yerine geçebileceğini Musk'ın gözler önüne serdiğini belirterek, işadamını 'otomobil endüstrisinde bir devrimci' olarak tanımladı.

Şu anda 1 trilyon doların üzerinde bir piyasa değerine sahip olan Tesla şirketi, ünlü otomobil üreticileri Ford Motor ve General Motors'un toplamından daha değerli.

RÖPORTAJINA YER VERİLDİ

Gazete, Musk'ın bir röportajda sarf ettiği, "Uzun bir süredir otomobil endüstrisinin geri kalanı temelde Tesla'yı ve beni aptallar ve sahtekarlar olarak adlandırıyordu" ifadelerine de yer verdi:

"Elektrikli araçların işe yaramayacağını, benzinli araçlarla aynı menzil ve performansa ulaşamayacağınızı söylüyorlardı. Onlara göre, buna ulaşsanız dahi kimse elektrikli araçları satın almazdı."

Kripto para piyasasına dair yaptığı tartışmalı açıklamalar ve sosyal medyadaki sansasyonel yorumları sayesinde Musk, Twitter'da 66 milyondan fazla takipçi kazandı.

Gazete, Musk'ın Yılın Kişisi seçilmesine dair şu ifadeleri kullandı:

"Bazılarına çocukça gelen tuhaf ve kışkırtıcı tweet'lerine rağmen, dönemin en dönüştürücü iş figürlerinden biri Musk. Bu nedenle, FT onu 2021 için Yılın Kişisi olarak seçiyor." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

“AKP’nin eğitim politikaları 20. Eğitim şurasından bir şey çıkmayacağının göstergesi” | Bursa'da Emek ve Yaşam

SONRAKİ HABER

Ford işçileri: Niyetleri işçiyi enflasyona ezdirip buradan başarı hikayesi çıkarmak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa