15 Aralık 2021 11:08
Son Güncellenme Tarihi: 16 Aralık 2021 11:22

İstanbul'da su fiyatlarında yüzde 6 indirim yapıldı

İstanbul'da suya yüzde 17,8 oranında zam yapılması teklifi kabul edildi. 0,5 metreküplük "insani su kullanım hakkının" yeniden uygulamaya geçirilmesiyle su fiyatında yüzde 6 indirim gerçekleşmiş oldu.

Fotoğraf: İBB

Paylaş

İstanbul'da su fiyatlarında yüzde 6 indirim yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, aralık ayı toplantılarının ilk birleşimini Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıda İSKİ’nin su zammı teklifini görüşüldü. İSKİ, su fiyatlarına 2021 yılı yeniden değerleme oranı olan yüzde 36,2 oranında zam yapılmasını önerdi. Bu teklif oy çokluğuyla reddedildi.

AKP ve MHP grubunun su fiyatına Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 17,8 oranında zam yapılması teklifi ise CHP ve İYİ Parti’nin muhalefetine karşın oy çokluğuyla kabul edildi.

Ancak İSKİ tarafından geçtiğimiz ekim ayında kaldırılan, her 2,5 metreküp için 0,5 metreküp ücretsiz su verilmesini içeren "insani su kullanım hakkı" da toplantıda yeniden kabul edildi.

"İnsani Su Kullanım Bedeli" hesaba katıldığında İstanbul'da su fiyatlarında yüzde 6 indirim gerçekleşmiş oldu.

Sayıştay "insani su kullanım hakkı" uygulamasının "kanuna aykırı" olduğunu savunmuştu.

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı su fiyatlarına zam değil mevcut fiyat üzerinden indirim yapıldığını belirterek "Yapılan öneriyle birinci kademede yer alan konutlarda mevcut 5,56 TL'lik tarife 5,24 TL'ye düşürülüyor" dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yazar Soner Sert: Sinemanın Teorisi, seyirci ile film arasındaki ilişkiye katkı sunabilir

SONRAKİ HABER

Kamu emekçileri 4 ilde ‘Geçinemiyoruz’ diyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa