15 Aralık 2021 12:00

Kayı İnşaat işçileri hakkının peşinde, yeniden İstanbul'da

İnşaat-Sen Kayı İnşaat İşçileri Koordinasyonu, işçilerin hakkını batan şirketlere yedirmeyiz diyerek Kayı İnşaat’ın konkordato davası öncesinde Kartal Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Fotoğraf: İnşaat-Sen

Paylaş

İnşaat-Sen Kayı İnşaat İşçileri Koordinasyonu, işçilerin hakkını batan şirketlere yedirmeyiz diyerek Kayı İnşaat’ın konkordato davası öncesinde Kartal Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada konuşan Kayı İnşaat İşçisi Murat Toksöz 2 yıldır haklarının peşinde olduğunu belirterek şöyle konuştu: Bizler 2019'dan bu yana bu alacağın peşinde koşuyoruz. Bize söz verip oyaladılar. 2 senedir sendikamızla mücadele ederek işi çözüm noktasına getirdik. Bizim şimdi görülecek bir davamız var, mahkeme heyetinin vereceği karar inşallah bizim yüzümüzü güldürecek bir karar olur. Bu insanları bu kadar yorduğunuz yeter. Yağmurda çamurda insanları rezil ettiğiniz yeter. Çoğu insanın yuvası dağıldı, çocuklarının geleceği ile oynadınız. Artık bunları görün, bu insanların yüzünü güldürün.”

“DEVLET İŞÇİLERİ BATAN ŞİRKETLERLE BAŞ BAŞA BIRAKTI”

Kayı İnşaat İşçisi Abdülsamet Kete ise devletin işçileri batan şirketler işe baş başa bıraktığını vurguladı. Kete konuşmasında şunları söyledi: “Biz devlet işçilerin yanında olsun diyorduk. Ne yazık ki devletimiz işçileri batan şirketlerle baş başa bıraktı. Bizi terk ettiler. Biz ne olursa olsun haklarımızın peşini bırakmayacağız. Sonuna kadar haklarımızı arayacağız.” 

“ADALET SARAYI ADALETİN VARSA İŞÇİLERİN HAKKINI VER”

Kayı İnşaat İşçisi Sinan Ekinci ise şöyle konuştu: “Arkadaşlar Adalet Sarayı'na şöyle bir dönelim. Bakın ne güzel Adalet Sarayı yazıyor. Eğer adaletin varsa Adalet Sarayı adaletli davran. Bu işçinin hakkını bugün ver. Adaletliysen bu işçinin hakkını vermek zorundasın.”

Kayı İnşaat İşçisi Saffet Dağlı “Türkiye’de insanlar artık hakkını alamadıkları için çalışmaktan korkuyor.” dedi. Dağlı, “Şuan da köye gittim, çiftçilik yapıyorum. Ama onu da yapamıyorum çünkü gübre mazot aldı başını gidiyor.  Ne yapacağımızı şaşırdık. Burada haklarımızı almaya çalışıyoruz, 2018 Aralık ayından beri maaş almaya çalışıyoruz. Bu inşaatları dikiyoruz, şu bankalara yaptığının üçte birini işçiler için yapsa devlet. Koskoca binaları işçiler yapıyor ama para almaya gelince adalet diye bir şey yok. Ondan sonra Türkiye'de işsizlik var diyorlar. Adamlar çalışmaya korkuyor. Çalışıp karşılığını alamadıktan sonra ne anlamı var?​” ifadelerini kullandı.  

“KONKORDATO VE İFLASTA İŞÇİLER KORUNMUYOR”

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyonu Üyesi Nurseli Gözüaçık ise şöyle konuştu:

“Konkordato ve iflas süreçlerinde işçilerin korunmadığını gördük. Hatta bunun aksine devletin bu ekonomik krizin ortasında şirketler batarken işçi alacaklarını değil, bankaların alacaklarını koruyan yasalar çıkardıklarını gördük. Adalet bunun neresinde? Hukuk bunun neresinde? Patronlardan yana işleyen bir hukuku biz kabul etmiyoruz.

Bu duruşmada konkordato süresinin bir kez daha uzatılmasını istiyoruz. Ancak istediğimiz şey bu duruşmanın bir bekleyişin sonu olması. Bizler artık bu süreçte Kayı İnşaat'ın Gaziantep Şehir Hastanesi'nde ki hisselerinin satılarak işçilerin hakedişlerinin ödenmesini istiyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar #BakırköydeGrevKazanacak sözünü büyüttü

SONRAKİ HABER

AKP'nin akıl hocası Özgenç 'OHAL' demişti | Bahçeli: OHAL'den bahsetmek gafilliktir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa