Nelteks işçilerinin direnişi devam ediyor

Sendikalaşma mücadelesi veren Tez-Koop-İş üyesi Nelteks işçileri, Nelteks patronun diğer fabrikası Neşe Plastik önünde basın açıklaması düzenledi.

19 Aralık 2021 13:54
Paylaş

Tez-Koop-İş üyesi Nelteks işçileri ve sendikaları, Nelteks patronun diğer fabrikası Neşe Plastik önünde basın açıklaması düzenledi.

Petrol-İş'in örgütlü olduğu Neşe Plastik önündeki açıklamada Nelteks işçileri adına konuşan Tez-Koop-İş Örgütlenme Uzmanı Sancak Yıldız, sendika üyesi işçilerin baskı ve mobbing ile karşı karşıya kaldığını belirtti.

Yıldız,  "İşçiler sendikalı olduktan sonra tuvalete gittiklerinde başlarına güvenlik dikildi. Aynı işveren, sendika sürecinden önce 'Daha yapacak çok işimiz var' derken şimdi kapıyı gösteriyor" dedi.

Verdikleri mücadelenin sadece Nelteks işçilerinin mücadelesi olmadığını vurgulayan Yıldız, "Bu kavga bugün soğuk havada, yağmurun altında ekmek kuyruğunda bekleyenlerin kavgası. Bu kavga hayat pahalılığı kavgası. Bu kavga yeni yıla girerken ortada olmayan kapanma bildirimiyle işten çıkarılan Nelteks işçilerinin kavgası. Nelteks işçileri insanca yaşamak istediler. Sosyal haklarını istediler. Devasa fabrikaların sahibi işveren, 50 işçiye 10 kuruşu, 20 kuruşu fazla gördü. Çünkü işçilerin yan yana gelmesinden korkuyorlar. Biz üstüne gideceğiz, korkmuyoruz. Nelteks işçisi 31 Aralık'a kadar kapının önüne konulmakla karşı karşıya. Gelin birlik olalım. Hakkını arayan Nelteks işçilerinin yanında olalım" dedi.

Açıklamaya EMEP ve TKP de destek verdi.

NE OLMUŞTU?

Gebze'deki Nelteks fabrikasında işçiler Tez-Koop-İş sendikasına üye olduktan sonra patron fabrikayı aralık ayı sonunda kapatacağını açıklamıştı. İşçiler, fabrikada işten atmaların ve baskının devam ettiğini söylüyor. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

"Ekonomist" Erdoğan: Faiz sebep enflasyon neticedir, bu da benim tezimdir

SONRAKİ HABER

Son 24 saatte 16 bin 910 yeni vaka tespit edildi, 171 kişi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa