20 Aralık 2021 08:08
Son Güncellenme Tarihi: 20 Aralık 2021 13:16

İHA Muhabiri Ahmet Demir'e tokat atan Muharrem Sarıkaya görevinden istifa etti

AKP'li Fatma Şahin'le gerçekleştirdiği söyleşi sırasında ses sorununu çözmeye çalışan İHA Muhabiri Ahmet Demir'e tokat atan Gazeteci Muharrem Sarıkaya görevinden istifa etti.

Ekran görüntüsü, @TalatAtilla Twitter hesabının paylaştığı videodan alınmıştır.

Paylaş

Habertürk kanalının ekran yüzlerinden olan Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'le söyleşisi sırasında ses sorununu çözmeye çalışan İHA Muhabiri Ahmet Demir'e tokat atmasının ardından gelen tepkiler üzerine görevinden istifa etti.

Habertürk'ün haberinde AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'in konuk olduğu canlı yayında İHA Muhabiri Ahmet Demir'e tokat attığı görüntüleri sonrasında Muharrem Sarıkaya'nın görevini bıraktığı belirtildi.

Hafta içi her gün Habertürk'te Duygu Kaya ile Gün Başlıyor isimli programı sunan Muharrem Sarıkaya bugün programa çıkmamıştı.

NE OLMUŞTU?

Muharrem Sarıkaya, 17 Aralık'ta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'le söyleşisi sırasında ses sorununu çözmeye çalışan İHA Muhabiri Ahmet Demir'e tokat atmış, Fatma Şahin ise olay sırasında sessiz kalıp hiçbir şey olmamış gibi yayına devam etmişti. Atılan tokatın videosunun 19 Aralık'ta sosyal medyada paylaşılması üzerine Sarıkaya'ya, Şahin'e ve Habertürk'e tepkiler yükseldi. Basın meslek örgütleri 20 Aralık Pazartesi günü saat 18.30'da Habertürk Genel Merkezi önünde eylem yapacaklarını duyurdu. 

Muharrem Sarıkaya, tepkiler üzerine Twitter hesabından "Teknik aksaklıklar sebebiyle bir an kontrolümü kaybettim ve yapmamam gereken, bana ve temsil ettim kuruma yakışmayan bir davranışta bulundum" diyerek bir özür metni yayımladı. AKP'li Fatma Şahin de Sarıkaya'nın özür metnini alıntılayarak "Çok yanlıştı. Zaten hemen sonrasında aramızda konuştuk ve ben de düşüncelerimi söyledim" ifadelerini kullandı. Şahin ardından yaptığı bir yazılı açıklama daha yaparak "Olay anında tepki verememiş olmam tepki duymadığım anlamına gelmiyor" dedi. Habertürk de konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Muharrem Sarıkaya’nın gerçekleştirmiş olduğu kabul edilemez ve izahı olmayan davranışından ötürü İHA Gaziantep kameramanı Ahmet Demir arkadaşımızdan, ailesinden, çalıştığı kurumdan ve tüm kamuoyundan Habertürk olarak içtenlikle özür dileriz." ifadelerini kullandı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonunda

SONRAKİ HABER

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Katar'la beraber sadece Kabil değil ülkedeki diğer havalimanlarını da işletiriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa