21 Aralık 2021 06:35

Adana'da DERİTEKS Sendikası'nın bildiri dağıtımına engel

Adana'da Kıvanç Tekstil isimli bir firmanın önünde örgütlenme çağrısı için bildiri dağıtımı yapan DERİTEKS'e işveren vekilleri engel oldu.

Fotoğraf. Evrensel

Paylaş

Adana Seyhan’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Zeki Kıvanç'ın sahibi olduğu Kıvanç Tekstil önünde DERİTEKS sendikasının sendikalaşma çağrısı yapmak için dağıtacağı bildiri özel güvenlik ve işveren vekilleri tarafından engellenmek istendi.

Sabah 8.00-16.00 vardiya girişi ve 24.00-8.00 vardiya çıkışında işçilere seslenmek isteyen DERİTEKS yetkililerini gören özel güvenlik, servisleri içeri aldı ve sendika yetkililerine fabrikanın önünden çıkmalarını söyledi. Amaçlarının işçilerin anayasal hakları olan sendikayı tanıtmak olduğunu söyleyen sendikaya karşı yetkililer ise kapıdan ayrılmayacaklarını söyledi.

Kapı önünde işçilere seslenen DERİTEKS, işçilerin alım gücünün sürekli azaldığını ekonomik ve demokratik haklar için sendikada örgütlenme çağrısı yaptı.

Servis haricinde gelen işçilere bildiri verildiği sırada fabrikadan yetkililerin bildiri alan işçilerin fotoğrafını çektiği görüldü.

Ayrıca fabrika, normal servis çıkış kapısını kullanmayarak idari bina girişinden servisleri çıkardı.

“ÖRGÜTLENME ÇAĞRIMIZ ENGELLEMELERE RAĞMEN SÜRECEK”

DERİTEKS, işçilerle yaptıkları sohbette ise işçilerin geçinemediklerini ve yıllardır çalışmalarına rağmen asgari ücret aldıklarını söylediklerini aktardı. Sendika yetkilileri, “Patronlar kârına kâr katarken işçiler her gün daha da bu çarkın içinde ezilmekte. Her türlü hak arama mücadelesinde karşısına hemen bir engel çıkarılmaktadır. Burada bunun somut örneğini görüyoruz. Sadece bir bildiri dağıtımı için bile tüm yetkililer teyakkuza geçti, işçi ile bizi yan yana getirmemek için. Onların sorunlarını öğrenmememiz için servisleri içeri alıp kapıları değiştirdiler. Bizim örgütlenme çağrımız tüm engellemelere rağmen tüm yurtta devam edecek. İş kolumuzda güvencesiz geleceksiz çalışmaya dur diyeceğiz” dedi. (Adana/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Cumhuriyet gazetesinde 4 kişi daha istifa etti

SONRAKİ HABER

68 kadın örgütünden Aysel Tuğluk için özgürlük çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa