21 Aralık 2021 08:47

Metal işçileri MESS’in dayatmalarına karşı eylemlerini sürdürüyor

Bursa, Ankara ve Kocaeli'de Birleşik Metal-İş ve Türk Metal üyesi işçiler, MESS’in yüzde 12’lik zam dayatmasına karşı fabrikalarda vardiya giriş ve çıkışlarında eylem yaptı.

Fotoğraf: Birleşik Metal-İş sendikası

Paylaş

Bursa, Ankara ve Kocaeli'de Birleşik Metal-İş ve Türk Metal üyesi metal işçileri, MESS’in yüzde 12’lik zam dayatmasına karşı bu hafta mesaiye kalmama kararı alırken örgütlü oldukları fabrikalarda uyarı eylemleri yapmaya da devam ediyor.

Bursa'da Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu SCM ve Prysmıan’da işçiler fabrka içinde yürüyüş yaparak açıklama okudu. Metal işçileri “MESS şaşırma, sabrımızı taşırma”, “İş, ekmek yoksa barış da yok”, “Sefalet ücreti istemiyoruz”, “Sadaka değil geçim ücreti” sloganları attı.

Türk Metal Sendikasının örgütlü olduğu TOFAŞ, YPS, Belka Kauçuk, Valeo, Ototrim gibi birçok fabrikada ise işçiler 06.45-16.30 vardiya girişinde yürüyüş yaparak MESS’in dayatmalarını protesto etti.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak'ın, 25 Aralık Cumartesi gününe kadar anlaşma sağlanmaması üzerine grev kararı alınacağını duyurması bekleniyor.

KOCAELİ'DE GÖLCÜK VE YENİKÖY'DE İŞÇİLER PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ YAPTI

Kocaeli'de Ford Otosan'ın Gölcük ve Yeniköy fabrikalarında çalışan işçiler de sabah vardiya giriş ve çıkışında alkış ve sloganlarla yürüyüş yaptı, MESS'in dayatmasını protesto etti.

ANKARA'DA İŞÇİLER ARÇELİK'E YÜRÜDÜ

Ankara'da Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Arçelik Bulaşık Makinesi işçileri, Yiğit Akü önünde toplanarak fabrikaya yürüdü. İşten çıkan ve işe gelen işçilerin birleştiği yürüyüşte "Direne direne, direnişten zafere", "Vur vur inlesin, MESS bizi dinlesin" sloganları atıldı.

Türk Metal Sendikası Ankara Şube Başkanı İbrahim Biçer, MESS'in ilk 6 ay için %12, diğer dönemlerde enflasyon oranında artış teklif ettiğini söyledi. Bunu kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Biçer, "Bizim mutfağımızda yangın var. Biz yaz demeden, kış demeden, salgın demeden çalışan insanlarız" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD'de Omikron varyantı kaynaklı ilk ölüm bildirildi

SONRAKİ HABER

Susurluk davası hükümlüsü Ziya Bandırmalıoğlu öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa