21 Aralık 2021 16:37

Merkez Bankası'ndan ihracatçı ve ithalatçılar için TL uzlaşmalı vadeli döviz satışı duyurusu

Merkez Bankası ihale yoluyla ihracat ve ithalatçılara yönelik TL uzlaşmalı vadeli döviz satışının duyurusunu yaptı. İhalelerin 1 ve 3 ay vadelerde gerçekleştirileceği açıklandı.

Fotoğraf: Ali Balıkçı/AA

Paylaş

Merkez Bankası (TCMB), ihale yoluyla ihracat ve ithalatçılara yönelik TL uzlaşmalı vadeli döviz satışının duyurusunu yaptı.

Banka, satış ihalelerinin takviminin daha sonra açıklanacağını kaydetti.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklama şöyle:

"İhracatçı ve ithalatçı firmalara kur riskini yönetebilmeleri amacıyla, Bankamız nezdinde ihale yoluyla ve Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında (VİOP) TL uzlaşmalı vadeli döviz satışı gerçekleştirilecektir.

1 ve 3 ay vadeli olarak gerçekleştirilecek TL uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerine ilişkin takvim kamuoyu ile ayrıca paylaşılacak olup firmalar söz konusu ihalelere bankalar aracılığıyla katılım sağlayabilecektir.

Ayrıca, ihracatçı ve ithalatçı firmalar VİOP’ta gerçekleştirilecek vadeli döviz alım taleplerini bankalar aracılığıyla Döviz Piyasaları Müdürlüğü’ne iletebilecektir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, dün akşam Kabine toplantısının ardından konuşmuş ve dövizdeki yükselişe karşı ekonomide yeni finansal araçların devreye alacaklarını söylemişti. TL mevduat sahiplerine kur farkının ödeneceğini açıklayan Erdoğan, "Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalarımıza doğrudan Merkez Bankası aracılığıyla ileri vadeli kur rakamı verilecek. Bu işlem sonunda ortaya çıkabilecek kur farkıysa TL olarak ihracatçı firmaya ödenecek" demişti. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Metal işçilerinden İzmir’de eylem

SONRAKİ HABER

Kandıra Cezaevi'ni ziyaret eden HDP: Tüm hasta tutsaklar amasız fakatsız tahliye edilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa