23 Aralık 2021 06:52
Son Güncellenme Tarihi: 23 Aralık 2021 17:19

Osmaniye’de geri dönüşüm fabrikasında patlama: Her taraf toz dumandı, göz gözü görmüyordu

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’ndeki geri dönüşüm fabrikasında iş kazası yaşandı. Meydana gelen patlamada ikisi ağır 7 işçi yaralanırken zehirlenen işçiler oldu.

Osmaniye'de patlama meydana gelen geri dönüşüm fabrikası | Fotoğraf: İbrahim Emül/DHA

Paylaş

Halil İMREK
Osmaniye

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde kurulu Organize sanayi bölgesinde faaliyet yürüten Cansan Metalürji geri dönüşüm fabrikasında patlama yaşandı. İkisi ağır yedi işçi yaralandı.

İş kazası, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’ndeki geri dönüşüm fabrikası olan Cansan Metalürji'de gerçekleşti. Demir eritildiği sırada patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte yangın da çıkarken, ihbar üzerine bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Fabrikadaki işçiler yaşanan kazayı gazetemize anlattı. Fabrikanın indüksiyon ocağında patlamanın gerçekleştiğini belirten işçiler, “Ocak sıkıntılıydı, astarı yoktu. Kapasitesi üzerinde tonaj konuluyordu. Sonunda olan oldu. Patlama anı kâbus gibiydi” dediler. Yaşanan kazadan toplam 7 kişi yaralanırken zehirlenen işçiler oldu. Durumu ağır olan iki işçiden birinin yoğun bakımda olduğu, öğrenildi. Yaralanan işçilerin şehirdeki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Fabrikada üretim bir süreliğine durduruldu.

İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ HAK GETİRE

Fabrikadaki iş kazası ile ilgili gazetemize bilgi veren işçiler, fabrikada işçi sağlığı ve iş güvenliğine dair doğru dürüst bir önlemin alınmadığını söylediler. Fabrikanın çalışma koşullarının kara düzen olduğunu belirten işçiler, yaşanan iş kazasının göz göre göre yaşandığına dikkat çektiler.

Fabrikada üç ocağın olduğunu bunların indüksiyon ocağı olduğunu söyleyen işçiler şöyle konuştu: “Ocak yaşlıydı, çalışacak durumda değildi. Bir de ocakta aşınma vardı. Astarı zarar görmüştü. Buna rağmen ocak kapasitesinden fazla çalıştırılıyordu. Biz gece 24.00’de vardiyayı devraldık. Döküm yerine pota yanaştı o sıraca ocakta 7-8 defa patlama oldu. Patlama ile hepimiz bir yere savrulduk. Bulduğumuz yere kendimiz attık. Her taraf toz duman oldu. Göz gözü görmez oldu. Toz yağmuru suratlarımıza çarptı. Yaralananlar dışında kimimiz de zehirlendik. Kendimiz dışarı zar zor attık. Dışarı çıktığımız sırada ambulanslar gelmişti, ayran getirilmişti. Jandarma fabrikayı kapattı, inceleme başlattı. Ocağın patladığı bölgede 30 kadar işçi çalışıyordu. Patlama ile birlikte sadece ocağın iskeleti kaldı. Bu kadar büyük bir patlamada 7 arkadaşımız yaralandı. Tek tesellimiz kimsenin ölmemiş olması. Umarız yaralı arkadaşlarımız bir an önce sağlığına kavuşur. Umarız bu iş kazasından ciddi bir sonuç çıkarılır. Gerekli tedbirler alınır” (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

94. Oscar ödülleri için 10 farklı kategoride adaylığa kalan 10 filmi açıklandı

SONRAKİ HABER

İstanbul'da kar yağışı etkisini arttırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa