28 Aralık 2021 11:02

Urfa Birecik'te Saadet Partili Çellik'in meclis üyeliği "toplantılara katılmadığı" gerekçesiyle düşürüldü

Urfa Birecik’te Saadet Partili Belediye Meclis Üyesi Nahsan Çellik’in meclis üyeliği düşürüldü. Saadet Partisi, Çellik'in "imar" kararına itiraz ettiği için görevden alındığını savundu.

Ajans Balıklıgöl isimli Youtube kanalından ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

Urfa Birecik Belediyesi'nde Saadet Partili Belediye Meclis Üyesi Nahsan Çellik’in meclis üyeliği, "meclis toplantılarına katılmadığı" gerekçesiyle düşürüldü. Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz ise Çellik’in, Fırat havzasının imara açılmasına karşı durduğu için görevden alındığını savundu.

Ajans Balıklıgöl'de yer alan habere göre Yanmaz, “Bizim belediye meclis üyemiz Nahsan Çelik bey bunu dile getirdi ama onlar bitmek bilmeyen bir mücadele ile orayı betonlaştırmak istiyor” dedi.

Yanmaz, düzenledikleri basın açıklamasında şöyle konuştu:

“Bu kardeşimiz (Nahsan Çellik) defalarca bana geldi. Ben de Urfa’daki yetkili belediye başkanına ilettim. Dedim ki; Birecik’te Fırat havzasını imara açmak ve betonlaştırmak isteyen bir zihniyet var. Hangi zihniyet? Birecik Belediye Başkanı. Çevrelerine, yandaşlarına orayı rant aracı olarak kullanmak istiyorlar. Bu bir katliamdır. Bizim belediye meclis üyemiz Nahsan Çelik bey bunu dile getirdi ama onlar bitmek bilmeyen bir mücadele ile orayı betonlaştırmak istiyor. Bütün mesele budur ama bizim belediye meclis üyemizi meclis üyeliğinden düşürdüler.

Bir defasında çağrı yapılmış meclis toplantısı için. Bizim belediye meclis üyemiz rahatsızlığından dolayı mazeret bildirmiş. Ama ikinci, üçüncü ve dördüncü defasında kendisine tebliğ edilmeden “çağırdık” diye ifade etmişler ve belediye meclis üyemizi, meclis üyeliğinden düşürmüşler.”

Çellik’in meclis üyeliğinin düşürülmesini hukuki bulmadıklarını ifade eden Yanmaz, konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

(HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan'da aşı karşıtları "silahlı başkaldırı" çağrısı yaptı, siyasetçileri ve hukukçuları tehdit etti

SONRAKİ HABER

Metal işçisi: Harekete geçmezsek kayıplarımız artacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa