28 Aralık 2021 21:50

Birleşik Metal-İş: Taslağın yenilenmesi gündemimizde değil

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, işçilerin bir süredir taslaktaki zam oranının yenilenmesi talebiyle ilgili ise taslağın yenilenmesinin gündemlerinde olmadığını söyledi.

Fotoğraf: Birleşik Metal-İş sendikası

Paylaş

Eren ERGİNE
İstanbul

Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş ile MESS arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde MESS’in yeni teklifi yüzde 17 olurken, sendikalar ise bu teklifi kabul etmedi. MESS’in teklif ettiği yüzde 17’lik zam teklifinin kabul edilemez olduğunu söyleyen DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “Bu teklif işçinin öfkesini arttırmaktan başka bir işe yaramaz, dalga geçer gibi teklif veriyorlar” dedi. Serdaroğlu, işçilerin bir süredir taslaktaki zam oranının yenilenmesi talebiyle ilgili ise taslağın yenilenmesinin gündemlerinde olmadığını söyledi.

"TASLAĞI DEĞİŞTİRELİM TEKLİFİ DE GELİYOR"

130 bin metal işçisini ilgilendiren MESS grup sözleşmesi görüşmeleri devam ederken, metal işçileri hem fabrikalarda hem de kent meydanlarında eylemler yapıyor. Aylardır fabrika fabrika gezerek işçilerin görüşlerini aldıklarını belirten Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “Bazı işyerlerinde taslakta istenen oran düşük kaldı, değiştirelim gibi teklifler de geliyor. Ama şu an gündemimizde değil. Ortaya koyduğumuz taslağın arkasındayız mücadelemizi sürdürüyoruz. Ama yarın grevle karşılaşırız, başka şeyler olur grev süreci içinde başka koşullar ortaya çıkar güncel olarak kurullarımız değerlendirir adım atar” diye konuştu.

Pandemi ve kriz döneminde patronların kârlarına kâr kattığını söyleyen Serdaroğlu, “Bu kadar sıkıntı karşısında gece gündüz demeden virüse karşı canını ortaya koyan işçilerin taleplerini, hiçbir müzakere etmeden vereceklerini düşünürken onlar gıdım gıdım sanki hiçbir şey olmamış gibi, bu kadar gıda enflasyonu yokmuş gibi, Türk lirası dolar karşısında değer kaybetmemiş gibi davranıyorlar” dedi.

"HER VARDİYADA 1 SAAT ÜRETİMİ DURDURUYORUZ"

MESS’in sunduğu tekliflere karşı fabrikalarda eylemlerin devam ettiğini belirten Serdaroğlu şöyle devam etti: “Mesai eylemleri devam ediyor, fabrika dışında fazla eylem yapmayacağız. Fabrika içinde patronu rahatsız eden eylemler yapıyoruz. Her vardiyada 1 saat üretimi durduruyoruz. Pazartesi ve cuma günleri işçiler yürüyüşler yapıyor, tepkilerini dile getiriyor. Ocak ayının başında başkanlar kurulumuzu toplayacağız, ne yapacağımıza neleri hayata geçireceğimize dair fikrimizi deklarasyonla açıklayacağız. İş barışı için elimizden geleni yaptık, karşı taraf bu niyet içerisinde değil, biz bir karar aldığımızda oradan geri dönüş olmayacağını söylüyoruz.”

ÖNCEKİ HABER

BMC işçileri: Herkesin beklentisi, zam oranlarının artırılması

SONRAKİ HABER

Hakkari'de gösteri ve yürüyüşler 1 gün süreyle yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa