28 Aralık 2021 19:11

Tezcan Galvaniz’de işten atmalar başladı, işçiler sendikanın sessiz kalmasına tepkili

Kocaeli'de bulunan Tezcan Galvaniz’de 10 işçinin işten atıldığı belirten işçiler Özçelik-İş Sendikası’nın işten atmalara sessiz kalmasına tepkili.

Ekran görüntüsü Google Street View'den alınmıştır

Paylaş

Kocaeli Arslanbey’de bulunan Tezcan Galvaniz’de son iki haftada 10 işçi işten atıldı. Hak-İş’e bağlı Özçelik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu işyerinde, işçiler işten atmalar karşısında sessiz kalan sendikaya tepkili.

Fabrikada çalışan bir işçi "Arkadaşlarımız neden atıldı hiçbir bilgi yok. Sendika sessiz, biz işçiler olarak vardiya girişlerinde alkışlı protesto yapıyoruz. Arkadaşlarımız şube başkanıyla görüşmeye gitti, işten atmalara neden sessiz kalıyorsunuz, ne yapmayı planlıyorsunuz diye hiçbir şey söylenmiyor. Daha kaç kişi atılacak? İşveren işten atar da sendika neden sahip çıkmıyor?​” diye konuştu.

İşten atmalara karşı sendikanın tepkisizliğinin işçileri öfkelendirdiğini söyleyen işçi, "Sendikanın işçiyi sattığını düşünüyoruz. Mesaiye kalmama eylemi yapacağız dediler ama işçiye haber vermiyorlar. Kimin haberi var? Hiçbir şey yapmasan Whatsapp grubuna yazar duyurursun o da yok” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eski Britanya Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil İzmir’de gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

HDP Bahçelievler İlçe binasına gelen saldırganın kimliği belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa