29 Aralık 2021 19:10

18.000 TL’ye soğuk odalar da olmayan internet de dahil

Ailelerimiz işçi aileler zar zor bizi okutmaya çalışıyorlar. Yurt yönetimi de bu mecburiyetin farkında, ben bir dahaki yıl yazılmasam da başka öğrenci gelecek benim durumumda olan.

Kaynak:Freepik

Paylaş

Hicran

Esenyurt Üniversitesi

 

Ben Esenyurt Üniversitesi Paramedik Bölümünde okuyorum. Zonguldaklıyım, babam maden işçisi. Üç kardeşiz ve ablam da yüksek lisans öğrencisi. Ancak ne bana ne de ablama burs çıkmadığı gibi KYK yurdu da çıkmadı, üstelik annem de çalışmıyor. Böyle olunca İstanbul’a geldiğimiz gibi hızlıca bir yurt arayışına giriştik. Üniversite çevresinde bir özel yurtla görüştük, dört kişilik bir odada kişi başı 18.000 TL istediler bir yıl için ve kalacak bir yerim olmadığından mecburen yurda kayıt yaptırdım.

ETÜT ODASI DIŞARIDAN SOĞUK!

Özel yurt olunca fiyatlar uçuyor tabii ki ama en azından özel olduğu için rahat ederim diye düşünmüştüm ancak hiç öyle olmadı. Zaten yurt ücretine sadece kahvaltı dahil, öğle ve akşam yemeği için bir yemekhane var ücretli ve bir de yemek yapabilmemiz için ocak var ama ocak dört parçalı normal ev ocağı. 300’den fazla öğrencinin olduğu bir yurt için hiç yeterli değil, okuldan geliyoruz yemek yapmak için bir de sıra bekliyoruz. Yemekhane zaten pahalı olduğundan her zaman yiyemiyoruz. Bunun yanında çamaşır yıkamak için de para alıyorlar yıkama başına para veriyoruz. Şimdi bir de kış aylarına geldik aralık ayının başına kadar hiç doğalgazı yakmadılar, şimdi yakıyorlar ancak akşam açıp sabah kapatıyorlar. Bir etüt odası var ki dışarı çıkıp bankta ders çalışsam daha iyi. Etüt odasında ısıtmak için hiçbir şey yok, yorgana sarınıp ders çalışmaya iniyoruz. Zaten odamdaki üç arkadaşımla birlikte vize haftasından sonra hastalandık. Bilinçli olarak ısınmayı umursamıyorlar.

İSTEDİKLERİ GİBİ YÖNETİYORLAR NASILSA DENETLEYEN YOK

Pandemi dönemindeyiz online derslerimiz ve sınavlarımız oluyor ama gel gör ki internete giremiyoruz bile. Bağlanamıyoruz yani geçtim artık internetin kalitesini. 

Zaten kaldığımız yurtta iki yıl üst üste kalan yok. Gelen geldiği gibi kaçıyor. Ancak yurt yönetimi de biliyor mecbur kaldığımızı. Neredeyse her gün, her hafta bir sürü problemle şikâyet ediyoruz fakat sadece geçiştiriyorlar. Nasılsa denetleyeni de yok istedikleri gibi yönetiyorlar yurtları. Devlet yurtları yetersiz olduğu için binlerce öğrenci bu yurtlara mecbur kalıyoruz. O kadar para sayıyoruz ama hiç karşılığını alamıyoruz. Ailelerimiz işçi aileler zar zor bizi okutmaya çalışıyorlar. Yurt yönetimi de dediğim gibi bu mecburiyetin farkında, ben bir dahaki yıl yazılmasam da başka öğrenci gelecek benim durumumda olan. O yüzden onlar da at koşturuyorlar. Yani bu koşulların değişeceğini de çok düşünmüyorum en fazla işte bir gelen bir daha gelmez ama burası bu şekilde kalır çünkü çok fazla mecburiyeti olan öğrenci var.

 

Yeni yılda Evrensel aboneliği hediye edin
ÖNCEKİ HABER

Süleyman Soylu: Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz

SONRAKİ HABER

İspanya'da 100 bin 760 vakayla "en yüksek günlük Kovid-19 vaka sayısına" ulaşıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa