Hastane randevu sistemlerindeki aksaklıklar için Meclis araştırması istendi
Randevu almanın her geçen gün zorlaştığını söyleyen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hastane randevu sistemlerindeki aksaklıklar için Meclis araştırması açılmasını istedi.
Ömer Fethi Gürer | Fotoğraf: CHP
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve 182 numaralı hasta randevu sisteminde yaşanan sorunların belirlenip her iki sistemin de revize edilmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.
Gürer, başta üniversite hastaneleri olmak üzere hastanelerde randevu alabilmenin her geçen gün zorlaştığına dikkat çekerek, randevu sistemlerinin artan nüfus ve hasta sayısına göre entegrasyonunun yapılmasının şart olduğunu belirtti.
"ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDEN RANVEDU ALABİLMEK EZİTEYE DÖNÜŞTÜ"
Sağlık hizmetlerine konforlu ve kolay erişimin tabi ve vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğunu söyleyen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ancak ülkemizde hem hastalar için hem de hasta yakınları için, hastanelerden ve özellikle de üniversite hastanelerinden randevu almak her geçen gün daha da zorlaşmaktadır” dedi.
Gürer, acil hastaların dahi sorunlar yaşandığını, farklı illere sevkte yer bulunamadığını, hasta muayenesinin her geçen gün çok daha büyük bir eziyet haline geldiğini vurguladı.
MHRS’NİN BAŞARI ORANI İNCELENMELİ
182 numaralı telefon aracılığıyla randevu almak istendiğinde ayın belli günlerinde belli saat aralıklarında aramak gerektiğini dile getiren Gürer, "Bu hizmetin revize edilmesinin zorunlu hale geldiği aşikardır” diye konuştu.
Gürer, MHRS aracılığıyla randevu almak istenildiğinde de istenilen kriterlerde randevu oluşturma başarı oranının incelenmesi gerektiğini belirtti.
Hasta, yaşlı, engelli demeden sabahın erken saatlerinde hastaneye gitmek, hasta muayene sırası almak, muayene olmak ve tetkiklerinizi yaptırmak için ayrı bir sıraya daha girmek gerektiğine işaret eden Gürer, “Öyle ki haberlerde, sosyal medyada yer alan şikayet sitelerinde yayımlanan verilere göre, MHRS ve 182 numaralı hasta randevu sistemlerinin acilen revize edilmesi ve inovatif değişikliklerle her geçen gün artan nüfus oranına ve hasta sayısına göre entegrasyonu yapılması ihtiyaç görülmektedir” ifadelerini kullandı.
RANDEVU VE SEVK ZİNCİRİNDEKİ SORUNLAR İNCELENMELİ
Gürer, randevu ve sevk zincirinde oluşan olumsuzlukların ele alınıp çözüme yönelik önermeler sunabilecek bir araştırma yapılmasının yararlı olacağını vurguladı.
Doktor sayısının yeterli olmadığını ve bir doktor olan yerde doktor seçme hakkı oluşmadığını ve bazı branş doktorlarının birçok hastanede olmadığını da ifade eden Gürer, “Sorun sağlık sorunu, daha çözümcü yaklaşımlar oluşturulmalıdır” dedi. (HABER MERKEZİ)