30 Aralık 2021 08:04

Şenyaşar ailesinin adalet nöbetine 297. gününde Eğitim Sen'den ziyaret

Annesi Emine Şenyaşar ile birlikte adalet mücadelesini devam ettiren Ferit Şenyaşar, AKP milletvekillerine seslenerek “Sessiz kalan bu katliama ortaktır” dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Annesi Emine Şenyaşar ile birlikte adalet mücadelesini devam ettiren Ferit Şenyaşar, AKP milletvekillerine seslenerek “Sessiz kalan bu katliama ortaktır” dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta Adalet Nöbeti 297'nci gününde devam ediyor. Şenyaşar ailesi, bir kez daha Suruç ilçesinden adliye binası önüne gelerek nöbetlerini sürdürdü.

Ferit Şenyaşar, nöbetlerinin “Zulüm altında” devam ettiğini belirtti. Adalet Nöbeti'nin 300’üncü güne yaklaştığını belirten Şenyaşar, “Devlet hastanesinde milletvekili ve akrabaları birlikte bir infaz yaptı ve bu infaz yüzlerce kamu çalışanının gözleri önünde oldu. AKP içinde olayı herkes biliyor. AKP’nin meclis’te 302 milletvekili var, bugüne kadar AKP Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba konuştu ve haklı olduğumuzu söyledi. Diğer milletvekillerinden de aynı duyarlığı bekliyoruz. Herkes safını belirtsin. Sesiz kalan bu katliama ortaktır” diye konuştu.

"ÜLKENİN KANAYAN ADALET YARASI"

Şenyaşar ailesi sosyal medya hesabından ise “Bu dava sadece bizim davamız değildir. Bir ülkenin kanayan adalet yarasıdır. #KatilNedenBöyleRahat çünkü Suruç Devlet hastanesinde organize infaz yapan hala AKP içinde milletvekilidir. @aefakibaba dışında AKP içinde herkes sessizliğini koruyor” mesajı paylaştı.

"SORUMLULAR CEVAP VERMELİ"

Adalet Nöbeti’ni sürdüren Şenyaşar ailesine, Eğitim Sen Diyarbakır Şubeleri destek ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Eğitim Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Eşbaşkanı Zülküf Güneş,  Diyarbakır Eğitim Sen Şubeleri adına ziyarete geldiklerini söyledi. Olayla ilgili herhangi bir soruşturma ve dava açılmadığını bildiklerini söyleyen Güneş, "Bu hukuksuzluk bir rutine dönüştü. Bunun adli boyuta taşınamaması toplum vicdanında sorgulanıyor" dedi. Dava kapsamında 9 savcının değiştiğini ve kimsenin ifadesinin dahi alınmadığını hatırlatan Güneş, "Bu hukuksuzluk sadece Emine annemize, Şenyaşar ailemize değildir. Bütün toplumadır. Suruç halkınadır, bizleredir. Sorumluların bir an önce hesap vermesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Şenyaşar ailesinin yanında olduklarını ve destekçisi olduklarını belirten Güneş, şunları söyledi: "Sorumlular hesap verene kadar da desteklerimiz devam edecektir. Bu olayın takipçisi olacağız. 3 insanı katleden, hastane kameraları tarafından kaydedilen bu olayın faillerinin bir an önce hesap vermesi toplumun vicdanına su serpecektir. Ailenin yanındayız." (MA)

ÖNCEKİ HABER

TikTok moderatörü "psikolojik travma" yaşadığı gerekçesiyle şirkete dava açtı

SONRAKİ HABER

IPI: 2021’de 45 gazeteci, gazetecilik nedeniyle öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa