2 Ocak 2022 13:02
/
Güncelleme: 13:08

Omikron varyantı nedeniyle dünya genelinde iptal edilen uçuş sayısı 4 bin 700’e ulaştı

Uçuş iptali 1 Ocak 2022 Cumartesi günü dünya genelinde yaklaşık 4 bin 700 olarak gerçekleşti. İptal uçuşlardan yaklaşık 2 bin 700’ü sadece ABD’ye giden ve gelen uçuşlarda olduğu rapor edildi.

Omikron varyantı nedeniyle dünya genelinde iptal edilen uçuş sayısı 4 bin 700’e ulaştı

Fotoğraf: L.Filipe C.Sousa/Unsplash

Kovid-19'un Omikron varyantının ortaya çıkması ve birçok ülkede baskın hale gelmesiyle birlikte Kovid-19'a yakalanan personelin karantinada kalması sebebiyle uçuş iptallerinde artış gözlendi. Hava trafik sitesi FlightAware tarafından açıklanan istatistik bilgilerine göre yeni yılın ilk günü yaklaşık 4 bin 700 uçuş dünya genelinde iptal edildi.

Kovid-19’un havayolları personelini etkilenmesiyle personel sıkıntısı yaşayan havayolu şirketlerinin yaptığı uçuş iptali 1 Ocak 2022 Cumartesi günü dünya genelinde yaklaşık 4 bin 700 olarak gerçekleşti. İptal uçuşlardan yaklaşık 2 bin 700’ü sadece ABD’ye giden ve gelen uçuşlarda olduğu rapor edildi. 

Hava trafik sitesi FlightAware’in raporladığı rakamlara göre bugün öğle saatine (TSİ) kadar iptal edilen uçuş sayısı dünya genelinde 3 bin 100 olarak açıklandı. (DIŞ HABERLER)

Evrensel'i Takip Et