03 Ocak 2022 07:55

İçeride enflasyon rekor kırarken Erdoğan ihracat rekoruyla övündü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021 yılı dış ticaret rakamlarını açıkladı: "225 milyar 368 milyon dolar." 2022 ihracat hedefini ise 250 milyar TL olarak açıkladı.

Tayyip Erdoğan | Fotoğraf: İslam YAkut/AA

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen programda, 2021 yılı dış ticaret rakamlarını açıkladı.

Erdoğan, 2021 yılı ihracat rakamlarının bir önceki yıla göre yüzde 32,9 artışla 225 milyar 368 milyon dolar olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Erdoğan, "İhracatımız Güney Amerika'ya yüzde 86,6, AB dışı Avrupa ülkelerine yüzde 29, yakın ve Ortadoğu'ya yüzde 22,6, Kuzey Afrika'ya 44,8 oranında artmıştır" diye konuştu.

Konuşmasında, muhalefeti hedef alan Erdoğan "Milletin felaketinden siyasi rant devşirme peşinde koşan muhalefetin abuk sabuk tekliflerine rağmen Türk ekonomisine asla kontak kapattırmadık" dedi.

“HER KRİZ BERABERİNDE BİRÇOK FIRSATI GETİRİR”

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan  ekonomik krizle ilgili de konuşan Erdoğan, "Kıymetli arkadaşlar, her kriz aynı zamanda beraberinde birçok fırsatı da getirir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamasında “Türkiye ekonomide artık farklı bir lige çıkmakta. Türk ekonomisi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyüme ilkeleri doğrultusunda gelişimini sürdürüyor. Tarihi başarımızın gizli kahramanları olan emekçi kardeşlerimizi de kutluyorum” ifadeleri yer aldı.

“2022 İHRACAT HEDEFİMİZ 250 MİLYAR LİRA”

Erdoğan, “OVP'nin geçtiğimiz yılki hedefini zaten aşmıştık. Bu programda önümüzdeki sene için yaklaşık 231 milyar dolarlık ihracat belirlemiştik. Gelecek yıl da bu rakamın üzerine çıkacağına inanıyorum. Bakan Bey sen de inanıyor musun? Bütün buradaki kardeşlerimiz de buna inandıktan sonra biz bunu aşarız. 2022 ihracat hedefimizi 250 milyar dolar olarak revize ediyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriye'de 5 askerin IŞİD saldırısında yaşamını yitirdiği açıklandı

SONRAKİ HABER

TESK Başkanı da elektrik zammına tepki gösterdi: Bu zamlar ile esnafın ışığı yanmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa