03 Ocak 2022 08:17

Siyasilerden enflasyon tepkisi: Zam tsunamisi yaşayacağız

TÜİK'in yayınladığı enflasyon rakamlarının ardından CHP, EMEP, HDP, İYİ Parti, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi yöneticileri sosyal medyada tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

TÜİK'in enflasyon oranlarını açıklamasının ardından siyasi parti yetkilileri sosyal medya hesaplarından oranlara tepki gösterdi.

Tepkilerin bazıları şöyle:

"BİRLEŞİK EMEK MÜCADELESİ"

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz: Milyonlarca asgari ücretliden sonra memurlar, kamu emekçileri de enflasyona ezdirildi. Emeklilere reva görülen sefalet ücreti de aynı şekilde. Önceki sermaye hükümetlerini götüren slogan şuydu: “İşçi memur el ele genel greve!” Bugünün ihtiyacı da birleşik emek mücadelesidir.

DOKUNDUĞUN HER ŞEYİ ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRDIN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: TÜİK yıllık tüketici enflasyonunu yüzde 36,08 seviyesinde ilan etti. Makyajladıkları rakamlarda bile üretici enflasyonu yüzde 80'e dayanmış. Bu daha az üretim, daha fazla hayat pahalılığı demek. Ey Saraydaki ekonomi dehası, dokunduğun her şeyi eline yüzüne bulaştırdın!

“ENFLASYON EN ADALETSİZ VERGİDİR”

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan: Asgari ücret zammını daha işçinin cebine girmeden geri aldı bu vicdansızlar. Enflasyon en adaletsiz vergidir.

"ZAM TSUNAMİSİ YAŞAYACAĞIZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: Ocak ayında değil eksi enflasyon görmek, Üretici enflasyonunda yıllık yüzde 80’lik artış ile Ocak ve Şubat aylarında zam yağmuru değil zam tsunamisi yaşayacağız.

“AKP ACİLEN ‘FANTEZİK’ EKONOMİ POLİTİKASINDAN VAZGEÇMELİ”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: Bu tablo ve açıklanan enflasyon rakamları, Akp’nin uyguladığı ‘naslı/talimatlı/sopalı’ Ekonomi Modelinin uygulanabilirliğini imkansız kılıyor! Denediniz ve yanıldınız! Akp acilen bu deneme/yanılma metodu ve ‘fantezik’ Ekonomi politikasından vazgeçmeli! Faturası çok ağır.

“ALDIĞINIZ YERDE BIRAKSANIZ OLURDU”

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu: Enflasyon; 2002 yüzde 29.7, 2021 yüzde 36.1. Aldığınız yerde bıraksanız olurdu.

“BU İKTİDARLA GEÇİM OLMAZ! GEÇİM İÇİN, SEÇİM LAZIM!”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: TÜİK’in açıkladığı değil, vatandaşın yaşadığı enflasyonu görmek için güne İstanbul Bayrampaşa Hali'ni ziyaret ederek başladık! Ne kadar saklamaya çalışırsanız çalışın; Kral Çıplak! Bu iktidarla geçim olmaz! Geçim için, seçim lazım!  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TESK Başkanı da elektrik zammına tepki gösterdi: Bu zamlar ile esnafın ışığı yanmaz

SONRAKİ HABER

Danimarka'da iltica başvurusu reddedilen 601 mülteci intihar girişiminde bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa