MetroPOLL anketi: Cumhur İttifakı seçmenleri TÜİK'in açıkladığı enflasyona inanmıyor
MetroPOLL Araştırma’nın son anketine göre Cumhur İttifakı seçmenlerinin büyük bir bölümü TÜİK tarafından açıklanan resmi enflasyon rakamlarına güvenmiyor.
![MetroPOLL anketi: Cumhur İttifakı seçmenleri TÜİK'in açıkladığı enflasyona inanmıyor](https://www.evrensel.net/upload/dosya/133130.jpg)
Fotoğraf: Evrensel
AKP’li seçmenlerin yüzde 77,7’si, MHP’lilerin ise yüzde 86,3’ü iktidarın açıkladığı enflasyon rakamlarına inanmadığını söylüyor.
MetroPOLL Araştırma, Türkiye’nin Nabzı Aralık 2021 anketini açıklandı.
‘2021’de enflasyon ne kadar oldu?’ sorusuna yanıt veren katılımcıların büyük bir çoğunluğu Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı yüzde 36,08 şeklindeki enflasyona inanmıyor.
AKP’ye oy veren yüzde 31,3’ü gerçek enflasyonun yüzde 50 ila yüzde 100 arasında, yüzde 46,4’ü ise 46,4’ü yüzde 100’ün üzerinde olduğunu belirtti.
MHP’lilerin yüzde 24,7’si gerçek enflasyonun yüzde 50 ila 100 arasında; yüzde 61,6’sı yüzde 100’ün üzerinde olduğunu savundu. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et