Grevdeki Bakırköy Belediyesi işçileri Bülent Kerimoğlu'nu protesto etti

Hakları için grevde olan Bakırköy Belediyesi İşçileri, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nu protesto etti, "Sizden sadaka istemiyoruz" dedi.

05 Ocak 2022 08:11
Paylaş

Grevdeki Bakırköy Belediyesi İşçileri, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nu protesto etti.

Belediye-İş sendikasında örgütlü olan ve hakları için çıktıkları grevlerinin 73'üncü günündeki Bakırköy Belediyesi işçileri, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nu protesto etti. Kerimoğlu belediye binasına girerken işçiler, "Sadaka değil hakkımızı istiyoruz" diyerek alkışlarla tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?

Bakırköy Belediyesi işçilerinin TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranındaki zam talebini kabul etmeyen ve yüzde sıfır zam dayatan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, 2019’dan beri imzalanmayan sözleşmenin başlangıç tarihinin, sözleşmenin imzalandığı tarih olmasını teklif ederek sözleşmenin gecikmesinden kaynaklanan geriye dönük hakları ödemek istemedi. Bunun üzerine Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube üyesi işçiler 25 Ekim’de greve çıktı. Belediye-İş toplu iş sözleşmesi kapsamında olan 360 işçiden 290’ının greve çıktığını açıkladı. Tiyatro, temizlik, fen işleri, sağlık, park bahçeler ve başkanlık birimleri olmak üzere toplamda 6 birimden kadrolu işçilerin başlattığı grev 73 gündür sürüyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkçılar eylemde: Kovid ek ödemelerimiz derhal hesaplarımıza yatırılsın

SONRAKİ HABER

MESS’in yeni teklifi yüzde 21 oldu, sendikalar teklifi reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa