5 Ocak 2022 20:01

Oppo'da yüzlerce işçi işten atıldı

İstanbul Tuzla'da bulunan, akıllı telefon üretiminin yapıldığı Oppo'da yüzlerce işçi işten çıkarıldı.

Edindiğimiz bilgilere göre Oppo'da çalışan 600 işçi hammadde teminatı ve stokların dolması gerekçe gösterilerek 8 günlük izne çıkarıldı. İşçiler 8 günün ardından telefonla aranarak, dolar krizi ve hammadde teminatı sorunu gerekçeleriyle işten çıkarıldı. Bir süre önce Türk Metal'e üye olarak sendikalaşma çalışması yürüttüklerini dile getiren işçiler, atılanların sendikalı olduğuna dikkat çekti.

Oppo işçileri, "Telefonla arayıp, işimize son verdiler. Fabrikaya girip eşyalarımızı almamıza bile izin vermediler" dedi.

İşçiler işten atıldıktan sonra, bir iş ilanı sitesinde Oppo'nun işçi alımı ilanına rastlanırken, işçiler bunun sebebini sorduğunda ise ilanın kaldırıldığı görüldü.

Türk Metal'den ise konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. (İstanbul/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kadın işçiler devlere karşı

Kadın işçiler devlere karşı

Chinatool grevi, ücretleri eriten Şimşek programının arkasında dizilenleri gözler önüne seriyor: Programın uygulayıcısı iktidar, programdan güç alıp %25 zam dayatan Chinatool ile Şimşek’in kapısını aşındırdığı Chinatool’un ortağı uluslararası finans tekeli HSBC... Küçük parçaların üretimi için küçük elleri kullanılan kadın işçiler, bu dev ittifaka sendikalarıyla kafa tutuyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu’ndan belediye operasyonlarına tepki: Sandık gelecek, bir kişi gidecek, her şey değişecek.

Evrensel'i Takip Et