06 Ocak 2022 06:07

SOL Parti: Elektrik bugün kamu hizmeti olsa 100 TL’lik fatura 25 TL’ye düşecek

SOL Parti, elektrikteki fahiş zamları protesto ediyor. Eylemlerini Amasya, Aydın, Bolu, Çanakkale, Sivas ve Edirne’de sürdürecek.

Fotoğraflar: SOL Parti

Paylaş

Elektrik ve doğal gaz zamlarını 1 Ocak'tan itibaren 18 noktada protesto eden SOL Parti, eylemlerini Amasya Taşova ve Merkez, Aydın Söke, Bolu, Çanakkale, Sivas ve Edirne’de sürdürecek.

SOL Parti, elektrikteki fahiş zamları protesto ederken faturaların düşürülmesinin yolunu da açıkladı. "Çözüm var" başlığıyla yapılan açıklamada, elektriğin kamu hizmeti olarak sunulması halinde bugün 100 TL olan bir faturanın dört bir oranında azalarak 25 TL’ye düşeceğini söyledi. SOL Parti, bu çözümünü şu verilere dayandırıyor:

"Kamu kurumu olan EÜAŞ, zamlarla birlikte dağıtım şirketlerine 2022 itibarıyla elektriğin kwh’sını 31.86 kr’den satarken, halka gelen enerji bedeli 134.89 kr oluyor. Yani enerji şirketleri tarafından kumu fiyatının üzerine 4.23 kat ücret konuyor. Kamu eliyle bu hizmet sunulsa, elektrik 4.3 kat daha ucuz olacak. Bu da faturayı düşürmenin yolunun özelleştiren tüm enerji kurumlarının kamulaştırılmasının zorunlu olduğunu ortaya koyuyor." (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Metal işçileri: Bu hesaplarla patronları mı korumaya çalışıyorsunuz?

SONRAKİ HABER

Metin Lokumcu davası | Sanıklar dönemin kaymakamını suçladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa