6 Ocak 2022 15:28

Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri: Rakamlar yalan, yoksulluk gerçek

Düzenlediği basın açıklamasıyla TÜİK'in enflasyon rakamlarını protesto eden Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri, "Rakamlar yalan, yoksulluk gerçek" dedi.

Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri: Rakamlar yalan, yoksulluk gerçek

Fotoğraf: Evrensel

Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri, Uğur Mumcu Parkı’nda gerçekleştirdikleri açıklamayla TÜİK’in enflasyon rakamlarına tepki gösterdi.

Kitle adına açıklamayı okuyan KESK Şubeler Platformu dönem sözcüsü Yeliz Karstarlı, 2021 yılının sorunları ve zam yağmuruyla yeni yıla girildiğini söyledi.

Karstarlı, “Kışın bastırdığı koşullarda elektriğe %52-%127 arasında; doğal gaza meskende %25, sanayide %50; vergi, resim ve harçlara %36; köprü ücretlerine %25 zam yapılmıştır. Ayrıca dövizdeki artış nedeniyle akaryakıt fiyatları litre bazında 14 liraya yaklaşmıştır. Yapılan bu fiyat artışlarının adı zam değil, zulümdür” dedi.

"Rakamlar yalan, yoksulluk gerçek" pankartı önünde konuşan Karstarlı, 2021 yılı enflasyonunu ENAG’ın %82,81, TÜİK’in ise %36,08 olarak açıklamasına dair "TÜİK ya gerçek enflasyondan habersiz ya da ‘istediğim gibi hesaplarım’ anlayışında" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, “Resmi rakamlara göre kamu emekçileri, işçiler, emekliler ve özel sektörde çalışan emekçilerin %22,5 oranında enflasyon farkı alması kesinlikle zam değildir” ifadeleri yer aldı. (Kocaeli/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamu işçisi hedefte

Kamu işçisi hedefte

Ücretleri baskılayan Erdoğan-Şimşek programının yeni hedefi toplu sözleşme sürecine giren 600 bin kamu işçisi. Sendikal bürokrasi eliyle işçiden kaçırılan sözleşme taslağı, iktidar medyasına sızdırıldı. “Taleplerimizi karşılamıyor” diyen işçiler öfkeli. Ekonomide, iç ve dış politikada sıkışan Saray iktidarı, toplumu yönetebilmek için yasaklara, gözaltılara ve tutuklamalarla sarılıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et