07 Ocak 2022 08:56

Barbaros Şansal’ı havalimanında darbeden 12 sanık hakkında beraat kararı verildi

Gözaltına alınacağı sırada Atatürk Havalimanında Modacı Barbaros Şansal’ı darbeden 12 sanık hakkında beraat kararı verildi.

Fotoğraf: Jwslubbock/Wikimedia Commons | CC BY-SA 4.0

Paylaş

Sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle gözaltına alınacağı sırada Atatürk Havalimanı’nda bir grubun saldırısına uğrayan Barbaros Şansal'ın davasında karar açıklandı. Şansal'ı darbeden 12 sanık hakkında beraat kararı verirken, 1 sanık hakkında adli para cezasına çarptırıldı.

Modacı Barbaros Şansal'ın Twitter'da 1 Aralık 2017 tarihinde paylaştığı video ile ilgili hakkında gözaltı kararı verilmiş, Şansal KKTC'den getirildiği Atatürk Havalimanı'nda darbedilmişti. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Barbaros Şansal müşteki, 13 kişi ise şüpheli olarak iddianamede yer almıştı. İddianamede 13 sanığın "basit yaralama", "tehdit" ve "hakaret" suçlarından 5 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

Bakırköy 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına Barbaros Şansal katılmazken, duruşmada taraf avukatları hazır bulundu. Barbaros Şansal daha sonrasında 2 sanık hakkında şikayetinden vazgeçti. Mahkeme 12 sanık hakkında beraat ve düşme kararı verdi. 1 sanığın ise adli para cezasına çarptırılmasına karar vererek hükmün açıklanmasını geri bıraktı. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Vakalar artıyor, test kuyrukları uzuyor | Bu kuyruğa sağlam giren hasta çıkar

SONRAKİ HABER

Hekimler eylemde: Geçinemiyoruz, hakkımız olanı istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa