Cemal Süreya, doğduğu yer olan Dersim'de anıldı

Şair Cemal Süreya, doğduğu şehir olan Dersim'de düzenlenen etkinlikle anıldı.

09 Ocak 2022 14:15
Paylaş

Dersim’in Pülümür ilçesinde Dersimli sürgün şair Cemal Süreya, Pülümür Belediyesinin düzenlediği etkinlikle anıldı. Anmaya Emek Partisi (EMEP) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yöneticileri ve üyeleri ile Dersim Belediyesi Kültür birimi katıldı. Anma sonrasında Pülümür Merkezde bulunan Cemal Süreya heykelinin önüne karanfiller bırakıldı, sonrasında Cemal Süreya Bellek ve Kültür evi ziyaret edildi. Anmada basın açıklamasını Pülümür Belediyesi Başkanı Müslüm Tosun okudu. Tosun, Cemal Süreya’nın yeryüzünün farklı coğrafyalarına dağılmış Pülümür’ün seçkin evlatlarından biri olarak ilçelerinin gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.  

“ONU GELECEK NESİLLERE TAŞIYACAĞIZ”

Kendilerine düşenin değerlerin izlerini kaybetmeden gelecek nesillere taşımak olduğunu söyleyen Tosun, “İşte bu yüzden Pülümür Belediyesi olarak ilçemizin bu müstesna evladını ilk olarak heykeli aracılığıyla Pülümür’e taşıdık. Köklerinin olduğu topraklarımıza bu kıymetli çalışması için önceki dönem Belediye Başkanımız Mesut Coşkun’a ve Belediye Meclis üyelerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca ilçemizin tek ana caddesi olan Erzincan Caddesi, Belediye Meclisi kararıyla Cemal Süreya Caddesi adını almıştır. Keza Pülümür Bellek ve Kültür Evi'ne Cemal Süreya Bellek ve Kültür Evi adı verilmiştir. İlçemizde bulunan Pülümür İlçe Halk Kütüphanesinin adını da Pülümür Üvercinka İlçe Halk Kütüphanesi olarak değiştirilmesi talebinde bulunduk” dedi.

Cemal Süreya’yı öne çıkaracak, Pülümür ile özdeşleştirecek çeşitli etkinliklerin bu yıl içerisinde olacağını belirten Tosun, “Bundan böyle Cemal Süreya adına yapılacak etkinliklerin merkezinin Pülümür ilçemiz olması yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Metropollere sıkışmış kültür ve sanat etkinliklerinin Anadolu’nun bir kasabasında yapılmaması için bir sebep olmasa gerek. Cemal Süreya ile Pülümür’ün bağının kesilmemesi için onu gelecek nesillere taşımak zorunluluğu ile hareket edeceğiz. 32. ölüm yıl dönümünde kendisini saygıyla anıyor, katılımınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum.” dedi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube Başkanı'nın oğlu Devrim Gümüştekin yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Son 24 saatte 61 bin 727 yeni Kovid-19 vakası, 173 can kaybı (9 Ocak Pazar)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa