10 Ocak 2022 05:42

Meteoroloji uyardı: İstanbul ve Ankara’da Çarşamba gününden itibaren kar bekleniyor

Meteoroloji uyardı, yarın İstanbul'da fırtına bekleniyor. Öte yandan İstanbul ve Ankara'da çarşamba gününden itibaren kar yağışının beklediğini açıkladı, 14 il için 'sarı kod' uyarısı yaptı.

Sivas'ta yol temizliği | Fotoğraf: Hüsnü Ümit Avcı/DHA

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeye göre, yeni hafta ile birlikte soğuk hava dalgası tüm yurtta etkili olacak.

Mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, salı gününden itibaren mevsim normallerine düşecek.

İstanbul'da yarın fırtına bekleniyor. 11 Ocak Salı günü ilk saatlerden itibaren Marmara’nın batısında etkisini arttırması beklenen rüzgarın, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne’de 50-80 km/saat hızında fırtına, zamanla Çanakkale ile Balıkesir’in kuzey ilçelerinde 60-90 km/saat hızında kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.

Öte yandan çarşamba ve perşembe günü kar ve karla karışık yağmur bekleniyor. Ankara'da ise sıcaklık yeni haftayla birlikte düşecek.

Ankara’da çarşamba günü beklenen kar yağışının özellikle yüksek kesimlerde etkili olacağı tahmin ediliyor.

14 KENT İÇİN SARI KOD

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 Ocak Pazartesi günü için; Adana, Giresun, Hatay, Kahramanmaraş, Rize, Tokat, Bayburt, Artvin, Gümüşhane, Mersin, Ordu, Sivas, Trabzon ve Osmaniye için sarı kodlu uyarı verdi.

İSTANBUL VE ANKARA İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji'den başta İstanbul ve Ankara olmak üzere pek çok il için kar yağışı uyarısı geldi. Çarşamba etkili olacak olan yağmur, öğle saatlerinden sonra kar yağışına dönecek. Yağışın özellikle yüksek kesimlerde etkili olacağı tahmin ediliyor. Cuma günü ise güneşli bir hava bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TÜİK'e göre Kasım 2021'de işsizlik yüzde 22,1 oldu

SONRAKİ HABER

CHP'den 2021 Basın Özgürlüğü Raporu: Gazeteciler nefessiz bırakıldı, en az 475 kez hakim karşısına çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa