10 Ocak 2022 09:29
Son Güncellenme Tarihi: 10 Ocak 2022 18:35

Avcılar'da inşaat alanında göçük altında kalan 1 işçi yaşamını yitirdi

Avcılar'da bir inşaat alanında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan işçilerden biri hayatını kaybetti, hastaneye kaldırılan diğer işçinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Avcılarda Cemal Eker isimli bir işçi iş cinayetinde yaşamını yitirdi, inşaat alanında meydana gelen göçükte, toprağın altında kalan 2 işçiden biri kurtarılırken, Cemal Eker'in cansız bedeni toprak altından çıkarıldı.

DHA'da yer alan habere göre Avcılar Merkez Mahallesi'nde bulunan inşaat alanında, saat 14.00 sıralarında göçük meydana geldi. İnşaat işçileri Cemal Eker ve İsa Eğice göçük altında kaldı.

İtfaiye ekipleri göçük altında kalan hafif yaralı İsa Eğice'yi çıkararak, sağlık ekiplerine teslim etti. AFAD ve itfaiye ekiplerinin yaklaşık 2 buçuk saat süren çalışmaların ardından Cemal Eker'in toprak altından cansız bedeni çıkarıldı. Eker'in cenazesi Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 

Çöken inşaatın yanında bulunan 5 katlı apartman ise Avcılar Belediyesi ekiplerince tedbir amaçlı boşaltıldı.

ARKADAŞINI MERAK EDİP AMBULANSTAN ÇIKTI

Ambulansa alınan Eğice, arkadaşını kurtarma çalışmalarının devam ettiğini öğrenince yerinde duramadı. Hafif yaralı olarak alındığı ambulanstan çıkan Eğice, arkadaşının durumunu öğrenmeye çalıştı. Polis ve sağlık ekipleri arkadaşını merak eden işçiyi, sakinleştirdikten sonra tekrar ambulansa bindirdi. Hastaneye götürülen işçinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

"BETON DÖKÜLÜRKEN TOPRAK ÇÖKTÜ"

Yaşanan iş cinayeti ile ilgili açıklama yapan Avcılar Kaymakamı Kemal İnan, "Sizlerin de bildiği üzücü bir olay meydana geldi. Bir iş kazası. Beton dökülürken toprak çöktü. 2 işçimiz altında kaldı. Bir tanesi çıkarıldı, hastaneye kaldırıldı. İnşallah yaralı olarak çıkarılır. Hastaneye giden işçinin iyi olduğu söylendi" dedi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, "Avcılar İlçemiz Merkez Mahallesi Talimhane Sokak'ta bulunan bir inşaatta bugün saat 13.40 sıralarında göçük meydana gelmiştir. Olay yerine ivedilikle AFAD, İtfaiye, sağlık ve güvenlik ekiplerimiz sevk edilmiştir. Güvenlik önlemleri altında yapılan çalışmalarda göçük altında kalan bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş; bir vatandaşımız ise hafif yaralı olarak kurtarılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet; yaralı vatandaşımıza acil şifalar diliyoruz. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fatih Terim'in Galatasaray'da teknik direktörlüğü sona erdi

SONRAKİ HABER

Gergerlioğlu Bakan Soylu'ya sordu: Takvim'in hedef gösterdiği İBB çalışanı devlet korumasına alındı mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa