EMEP Genel Başkanı Akdeniz: Enes Kara göz göre göre ölüme sürüklenmiştir

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, intihara sürüklenen tıp öğrencisi Enes Kara'nın ölümü için "Bu sosyal bir cinayettir. Öğrenciler tarikatlara mahkum edilerek bunalıma sürüklenmektedir" dedi.

11 Ocak 2022 09:21
Paylaş

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara, gelecek kaygısı ve kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskılar sebebiyle yaşamına son verdi.

Arkasında intihar notu bırakan Kara, Müslüman olmadığı halde cemaat yurdunun kendisini namaz kılmaya ve cemaat derslerine katılmaya zorladığını belirterek "İçimde bulunduğum durumda tüm yaşama sevincimi ve hevesimi kaybettim" dedi.

Kara’nın intihara sürüklenmesi, cemaat/tarikat yurtlarında daha yaşanan cinayet ve taciz skandallarını da gündeme getirdi. Gençlik örgütleri ve siyasi partiler de açıklamalar yaparak öğrencileri bu yurtlara mahkum eden politikalara tepki gösterdi.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, yaptığı açıklamada "Enes Kara göz göre göre ölüme sürüklenmiştir" dedi.

"TARİKAT VE CEMAAT YURTLARI KAPATILMALI, TÜM ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ DEVLET YURTLARI AÇILMALI"

Akdeniz şunları kaydetti:

"Tıp Öğrencisi Enes Kara göz göre göre ölüme sürüklenmiştir. Bu sosyal bir cinayettir. Devlet yurtlarındaki yetersizlik öğrencileri tarikat ve cemaat yurtlarına mecbur bırakmak için kullanılmıştır. Öğrenciler istemedikleri halde tarikatlara mahkum edilerek bunalıma sürüklenmektedir. İktidar bu gerici baskıcı ağdan beslendiği için ses çıkarmamakta, bilakis teşvik edici olmaktadır. Bu sosyal cinayetin siyasal sorumluluğu hükümetin üzerindedir.

Enes’in bıraktığı nottan da anlaşıldığı üzere; hekimler, tıp öğrencileri ve sağlık emekçileri her geçen gün yoksulluğa sürüklenmekte, hastanelerde şiddetin hedefi durumuna gelmektedir. Bunalımın bir kaynağı da budur. Enes’in ölümüne giden bütün bu süreç soruşturulmalıdır. Tarikat ve cemaat yurtları kapatılmalı, tüm öğrencilere ücretsiz devlet yurtları açılmalıdır. Tıp öğrencilerine ve sağlık emekçilerine güvenli eğitim ve çalışma koşulları sağlanmalıdır. Sağlık üzerindeki kapitalist sömürüye karşı mücadeleyi hep birlikte yükseltmeliyiz. Eneslerin hesabını sormak ancak böylesi bir mücadele ile mümkündür." (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Germencik köylüleri MTA'nın bilgilendirme toplantısını protesto etti

SONRAKİ HABER

Taksici esnafı: Tarife zamları kurtarmaz, vatandaşın cebinde para olması gerekir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa