11 Ocak 2022 14:47

Gün ışığımızdan değil israflarınızdan tasarruf edin!

Bizleri karanlıkta yaşamaya mecbur bırakan AKP “tasarruf” demeyi bir kenara bırakıp bu uygulamadan vazgeçmelidir, “kış saatine” geri dönülmelidir.

Kaynak: Unsplash

Paylaş

İzmit’ten bir lise öğrencisi

 

Öğrencilerin son zamanlarda karşılaştığı zorluklardan biri sabah denemeyecek kadar erken ve karanlık bir saatte okula ya da dershaneye gitmek için çıkıp yine akşam karanlık saatlerde eve dönmeye çalışmak oluyor. Günyüzü görmüyoruz desek yalan olmaz. Sabahın çok da erken olmayan bir saatinde, sekizde bile aydınlanmayan hava, üstüne bir de altıda kararınca, güneşi sadece kapalı alanlarda başımızı camdan sarkıtırsak görebiliyoruz. Bu da okul gibi yerlerde yine zor çünkü bütün camlarda kilit var.

BİR GÜNÜN UYKUSUNU İKİ GÜN TAŞIYORUZ

Tüm günü gece gibi yaşadığımızdan dolayı günümüz verimli geçmiyor mesela. Sabah kalktığında hâlâ akşam gibi olduğu için uykunu alamıyorsun, o yorgunluğu üstünden atmadığın için de kendim için konuşmak gerekirse ben okulda uyuyorum. Günümün yorgunluğunu akşam değil ertesi sabah atmış oluyorum bir bakıma. Bu benim gibi sınava hazırlanan öğrencileri de zorluyor çünkü günden hiç verim alamıyoruz. Ölü gibi okula, okuldan dershaneye, dershaneden eve, mümkünse, kendimizi atmaya çalışıyoruz. Öğrenciler olarak bu sıkıntıları yaşıyorsak sabahın köründe fabrikalara gitmeye çalışan işçiler de belki bizden 10 kat daha fazla sıkıntı yaşıyor. Zaten çok olan çalışma saatlerine bir de saat farkı olduğu için iki çalışma saati arasındaki fark azalıyor ve işçiler her gün önceki günün yorgunluğu sırtlarına eklenerek işine gitmek zorunda kalıyor.

Peki bizler gün içinde bu tür zorluklarla karşılaşırken devlet neden hala kış saati uygulamasına geçmiyor ve geçmek istemiyor? AKP iktidarı yaz saati uygulamasıyla daha çok tasarruf ettiğini, uygulamanın böyle daha iyi olduğunu aslında söylemek istemese de kendi cebine daha çok para girdiği için sürdürüyor, tasarrufun t’sinin bile karşılığını göremeyen bizleri bu zorluklara bu yüzden mecbur bırakıyor. Bizleri karanlıkta yaşamaya mecbur bırakan AKP “tasarruf” demeyi bir kenara bırakıp bu uygulamadan vazgeçmelidir.

 

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Kural'ın hapis cezası kesinleşti | 1 yıl 4 ay 20 gün

SONRAKİ HABER

Korucuların karıştığı tecavüz olaylarını haberleştirdiği için tehdit edilen gazeteci Oktay Candemir'e destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa