12 Ocak 2022 07:31

Yerinde mi sayacaksın yoksa haykıracak mısın?

Gece geç saatlere kadar bana yüklenen sorumluluğu karşılamak için uyumuyor, ders çalışıyorum. Ne için? birilerinin odalarına altın varaklar katmak için mi?

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Ayrancı Anadolu Lisesinden bir öğrenci

Ankara

 

Haykıracak ne kadar çok şeyimiz var şu hayatta. İnsanlar, hayvanlar öldürülüyorlar, sömürülüyorlar, sürükleniyorlar. Şimdilerde ezilen bizlerin dünyasında ezenlere baş kaldıracağımız günler geldi. İzlemekle mi yetineyim, haykırayım mı diye düşünürken ağzını bantlarla kapatıyorlar, geleceğin mimarları olan bizleri susturuyorlar! Özgürce yazamıyor, konuşamıyor, çizemiyoruz. Gün geçtikçe kaybediyoruz, geleceğimizi, haklarımızı. Doğamızı kaybediyoruz çıkarlar uğruna! Zenginin, soylunun sofrasını doldurmak için yok ediliyor her şey. Sen izleyecek misin? Açlıkla savaşan aileler, eğitimde “fırsat” arayan öğrenciler, döktüğü terin hakkını alamayan emekçiler… Hepimiz aynı yolun yolcusuyuz. Bu düzeni değiştirecek olanlar da biziz. Beklentileri karşılamak için yaşıyoruz hepimiz. Doğduğumuzdan beri aynı sınavlara çalışırken, geçimimizi sağlarken; en önemlisi yaşamaya çalışırken heba oluyoruz! Şimdi söyle bana, yerinde mi sayacaksın yoksa haykıracak mısın?

ANLATILAN BİZİM HİKAYEMİZ

Kendimizi bildik bileli çalışıyoruz. Ben de bu yazıyı sistemin benden beklediği sınav başarısını yakalamak için gittiğim kurs yolunda yazıyorum. Sabah karanlığında yola çıkıp yine akşam karanlığında eve geliyorum. Gece geç saatlere kadar bana yüklenen sorumluluğu karşılamak için uyumuyor, ders çalışıyorum. Ne için? Birilerinin odalarına altın varaklar katmak için mi? Sen de hepimiz gibi arkadaşlarınla geçireceğin kıymetli vakitlerini gündem siyaseti, ekonomi konuşarak öldürüyorsun, söyle bu hak mı? Sınıf arkadaşların ailesine destek olmak için okulda olacağı yerde iş yerinde, elleri kanayana kadar çalışıyor ama hakkını alamıyor. Göz yumacak mısın? Bir yerlerde zorla susturulan birileri var! Sen de susacak mısın? Bir yerlerde sömürülen emekçiler var! Sen haykırmayacak mısın? Kardeşlerine el kaldıran insanlar var! Sen durdurmayacak mısın? Gel, hep beraber söyleyelim türkümüzü. Hep beraber bağıralım bu yolda. Çünkü bu anlatılan senin, benim hikayemdir. Hep beraber yürüdükçe yeniden yazacağız geleceği!

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen İzmir Şubeleri: Gerici toplum inşa etme anlayışı çocuklarımızı öldürüyor

SONRAKİ HABER

Antalya'da özel halk otobüsü 9 araca çarptı, 5 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa