12 Ocak 2022 11:15

Emek Partisi Genel Başkanı: Ücretlere ek zam ve iyileştirme talebiyle metal işçileri mücadeleye devam etmeli

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajlarda “Asgari ücretlilerden sonra metal işçisi de enflasyona ezdirildi” dedi.

Fotoğraf: Uğur Ökdemir/Evrensel

Paylaş

130 bin işçiyi ilgilendiren MESS grup sözleşmesinde işçilerin taslağın yenilenmesi talebine kulak tıkayan Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş sözleşmeyi beraber imzaladı.

Sendikacılar resmi enflasyonun bile altına imza attı. İlk 6 ay yüzde 27, yıllık yüzde 65 zam alındığı iddia edildi ancak çoğu işçi ilk 6 ay yüzde 27 zam alamadı. Yıllık zam oranı ise gerçekte yüzde 46 oldu.

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz metal sözleşmesine dair açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Akdeniz, “Asgari ücretlilerden sonra metal işçisi de enflasyona ezdirildi” dedi.

 

 

Akdeniz şu mesajları paylaştı:

“On binlerce metal işçisini ilgilendiren TİS imzalandı. Gerçek enflasyon rakamları ile TİS rakamları arasında uçurum var. Asgari ücretlilerden sonra metal işçisi de enflasyona ezdirildi.

Türk-İş’in açıkladığı yoksulluk sınırı 13.072 TL ilken metal işçilerinin ücreti yoksulluk çıtasının altında kaldı. Zamlara, yüksek enflasyona işaret eden işçilerin ‘TİS taslağı yenilensin’ talebi yok sayıldı.

MESS’in dayatmalarına karşı Grev komiteleri ve TİS komitelerini kurmak, grevi başlatmak yerine TİS yine oldu bittiye getirildi. İşçilere, tabana dayanması gereken sendikal demokrasi yine işlemedi. TİS’in son şekli işçiye sorulmadan imzalandı.

Hiper enflasyona, üç haneli enflasyon rakamlarına giden süreçte ücretler kar gibi eriyor. Ücretlere ek zam ve ücrete iyileştirme talebi ile metal işçileri mücadeleye devam etmeli.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

François Mitterand Enstitüsü'nden Selahattin Demirtaş’a "Siyasi Cesaret Ödülü"

SONRAKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri 253'üncü kez sırtlarını rektörlüğe döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa