12 Ocak 2022 13:51

TKP: Bu ülkede kapı dışarı edilecek olan göçmen emekçiler değil, ırkçılıktır

TKP, Bayrampaşa Suriyeli göçmen bir gencin katledilmesine dair açıklamasında Bu ülkede kapı dışarı edilecek olan göçmen emekçiler değil, ırkçılıktır" dedi.

Logo: TKP

Paylaş

Türkiye Komünist Partisi (TKP) önceki gün İstanbul Bayrampaşa'da uykusunda bıçaklanarak öldürülen Suriyeli göçmen gencin katledilmesi ile ilgili açıklama yayımladı. Göçün sebebinin iktidar ve destekçilerinin politikaları olduğu belirtilen açıklamada, bu politikalar sonucu gurbete sürüklenen göçmen emekçilere dönük ırkçı yaklaşımların kabul edilemez olduğu vurgulandı.

TKP tarafından "Uyuyan göçmen emekçilerin öldürülmesi sadece kalleşlik değil patron uşaklığıdır!" başlığı ile yayımlanan açıklamada önceki gün Bayrampaşa’da öldürülen Suriyeli genç ile kasım ayında İzmir Güzelbahçe’de Suriyeli emekçilerin yine uykularında yakılarak öldürüldüğü hatırlatılarak "Göçmen emekçiyi uykuda yakalayıp vahşice öldürecek kadar korkak ve kalleştir göçmen düşmanlığı… Ancak ötesi var. Yaşadığımız yoksulluk ve işsizliğin esas sebebi zenginliğine zenginlik katan patronlar iken göçmen emekçileri hedef göstermek patronlara uşaklıktan başka bir şey değildir." denildi.

Göçün sebebinin emperyalist politikalar olduğu belirtilen açıklamada "Bu ülkede kapı dışarı edilecek olan göçmen emekçiler değil, onların canını uykuda alacak kadar kontrolsüz hâle gelebilen ırkçılıktır. Türkiye emekçileri, bu vahşetin hesabını en başta Türkiyeli patronlardan ve
onların siyasi temsilcilerinden soracaktır. Türkiye Komünist Partisi olarak göçmen emekçilere sahip çıkıyoruz ve onları Türkiye’deki sömürü düzeniyle yaşanacak büyük hesaplaşmada saflarımıza davet ediyoruz." ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gençlik örgütlerinden açıklamalar: Biz gençlerin geleceğini, umutlarını çalamayacaksınız

SONRAKİ HABER

Selahattin Demirtaş'tan Enes Kara paylaşımı: Bu düzeni değiştireceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa