14 Ocak 2022 06:47

Mersin'de bir mahallenin bitişiğine dinamit deposu kuruldu

Mersin'de Büyükeceli Mahallesi'nin hemen bitişiğine dinamit deposu inşa edildi. Tedirgin olan mahalle halkı çevre örgütlerine çağrı yaptı.

Dinamit deposu | Fotoğraf: MA

Paylaş

Mersin’e bağlı Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi’nin hemen yanında kurulan dinamit deposu yurttaşları tedirgin ediyor.

Mezopotamya Ajansından (MA) Selman Güzelyüz'ün haberine göre, Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi’nin hemen bitişiğine dinamit deposu inşa edildi. Özaltın İnşaat Firması tarafından yapılan Mersin-Antalya karayolu için Orman Bölge Müdürlüğünden kiralanan alan üzerine yapılan dinamit deposu, mahalleli için bir yandan tehlike saçarken, diğer yandan da deponun yapıldığı alana ulaşım için yapılan yol için yüzlerce ağaç kesildi. Tapulu arazileri ve zeytinliklere 20 metrelik mesafede inşa edilen depoya karşı yetkililerden yardım isteyen mahalleliler, çevre örgütlerine de çağrıda bulundu.

YENİ YOL AÇTI

Daha önce mahallede bulunan bir şahsın arazisini kiralayarak, dinamit deposu kuran şirket, arazi sahibi tarafından çıkmaları yönünde ihtarname alınca, buradan çıkmak zorunda kaldı. Ancak, dinamit deposunu söz konusu yerleşkeye kurmakta ısrar eden şirket, daha sonra Orman Bölge Müdürlüğünden kiraladığı ormanlık alanda dinamit deposu kurdu. Deponun ilk kurulduğu dönemde mahalle içinde geçen iş makinalarının mahalleliler tarafından engellenmesi ile birlikte firma ormanın içinde geçen yeni bir yol açtı. Mahalledeki yurttaşların aktardığına göre, söz konusu firmanın açtığı yeni yol için, yüzlerce ağacı kesildi.

MAHALLE HALKI RAHATSIZ

Konuya ilişkin görüştüğümüz Büyükeceli mahalle halkı, patlayıcı dolu iş makinelerinin mahallerinden geçmesinden ve dinamit deposunun yerleşkeye yakın bir mesafede kurulmasından rahatsız. Dinamit deposunun ciddi tehlike barındırdığını söyleyen mahalleli, Sakarya'da havai fişek fabrikasında yaşanan patlamadan ders alınmadığını belirterek tepki gösterdi.

10 YIL İZİN VERİLDİ

Söz konusu dinamit deposunun kurulması üzerine gelişen tepkilere yaptığı açıklama ile cevap veren Orman Bölge Müdürlüğü, "Depo sahası için, taahhütname hükümlerini yerine getirilmesi şartı ile olur tarihinden itibaren 10 yıl süreyle izin verilmesi Tarım ve Orman Bakanlığının  14.07.2021 tarih ve 1647419 sayılı oluru ile uygun görülmüştür” denildi. Açıklamada ayrıca; "Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından da yapımı devam eden Mersin-Antalya Devlet yolu inşasında kullanılmak üzere patlayıcı madde deposu yeri olarak verilen izin sahasının içerisinde ve etrafında yangın riski de dâhil olmak üzere her türlü tedbirler izin sahibi tarafından alınmaktadır” ifadeleri de yer aldı. (Mersin/MA)

Yeni yılda Evrensel aboneliği hediye edin
ÖNCEKİ HABER

BBC İstanbul Bürosunda çalışan TGS üyesi gazeteciler greve çıktı

SONRAKİ HABER

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ hakkında soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa