Djokovic'in vize iptali itirazı reddedildi, tenisçinin sınır dışı edilmesi bekleniyor
Avustralya Federal Mahkemesi, aşı karşıtı tenisçi Djokovic'in vizesinin iptal edilmesi kararını verdi. Djokovic, "Ülkede kalamayacağım için Avustralya Açık'a katılamayacağım" açıklaması yaptı.

Koronavirüs aşısı olmayı reddeden tenisçi Novak Djokovic'in, vizesinin iptal edilmesi üzerine Avustralya Federal Mahkemesi'ne yaptığı itiraz başvurusu reddedildi. 17-30 Ocak'ta Melbourne'de düzenlenecek Avustralya Açık Turnuvası'na katılamayacak olan Djokovic'in sınır dışı edilmesi bekleniyor.
HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORMUŞ
Vizesinin ikinci kez iptal edilmesinin ardından yaptığı son itiraz da kabul edilmeyen ve ülkeden sınır dışı edilecek tek erkekler dünya 1 numarası Sırp tenisçi Novak Djokovic, büyük hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Mahkemenin kararının ardından açıklamalarda bulunan 34 yaşındaki tenisçi, "Yaşananlara yorum yapmadan önce, şimdi biraz dinleneceğim ve kendimi toplayacağım. Bakanlığın vizemi iptal etmesinin ardından mahkemenin yaptığım itirazı reddetmesi nedeniyle büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Ülkede kalamayacağım için Avustralya Açık'a katılamayacağım." dedi.
Mahkemenin kararına saygı duyduğunu vurgulayan ve kendisine destek verenlere bir kez daha teşekkür eden Djokovic, "Ülkeden sınır dışı edilmem için görevlendirilecek kişilerle iş birliği içinde hareket edeceğim. Son haftalarda yaşananlar nedeniyle rahat değilim. Umarım çok sevdiğim bu oyuna, tam anlamıyla yeniden konsantre olabilirim" ifadelerini kullandı. Djokovic, kendisini destekleyenlere teşekkür etti.
AVUSTRALYA AÇIK EŞLEŞMELERİ GÜNCELLENDİ: DJOKOVIC LİSTEDE YOK
Öte yandan Avustralya Açık Turnuvası'nda eşleşmeler güncellenirken, Sırp tenisçi Novak Djokovic listede yer almadı. Daha önce Miomir Kecmanovic ile eşleşen Novak Djokovic, vizesinin geri verilmesini talep eden başvurusunun mahkeme tarafından reddedilmesinin ardından listeden kaldırıldı.
Avustralya Açık bugün 08.30 sıralarında eşleşmelerin listesini paylaşmıştı. Listede, Novak Djokovic ve Miomir Kecmanovic müsabakası da yer alıyordu. Paylaşımdan yaklaşık 2 saat sonra mahkeme kararının gelmesinin ardından Avustralya Açık’ın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, güncellenen eşleşmeler yer aldı. Yeni eşleşmede, Kecmanovic’in karşısında İtalyan raket Salvatore Caruso yer aldı.
Ekran görüntüsü ausopen.com'dan alınmıştır.
NE OLMUŞTU?
Kovid-19 aşısı olup olmadığını açıklamayan Djokovic, 17-30 Ocak'ta Melbourne'de yapılacak Avustralya Açık Tenis Turnuvası'na tıbbi muafiyet kararıyla katılacağını bildirmişti. Melbourne'e ulaştıktan sonra muafiyet kararı kabul edilmeyen ve ülkeye giriş vizesi iptal edilen Djokovic, mültecilerin tutulduğu otele gönderilmişti.
Aavustralya Açık'ta 9, kariyerinde 20 grand slam şampiyonluğu bulunan Djokovic, vize iptaline itiraz ederek kararı federal mahkemeye taşımıştı. Avustralya Federal Devre ve Aile Mahkemesinde görülen davada Djokovic haklı bulunmuş, Avustralya hükümetinin vize iptali kararı kaldırılmıştı.
Kararın ardından tutulduğu otelden ayrılan Djokovic, Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın finallerinin oynandığı Rod Laver Arena’da, antrenmanlarını sürdürüyordu. Djokovic'in avukatlarından gelen belgeleri inceleyen Avustralya Göç Bakanı Alex Hawke, yetkilerini kullanarak Sırp tenisçinin vizesini iptal ettiğini duyurmuştu.
Djokovic bu gelişme üzerine Avustralya Federal Mahkemesine başvurmuştu. (SPOR SERVİSİ)

Evrensel'i Takip Et