18 Ocak 2022 10:55

EÜ Atatürk Kültür Merkezi'nin İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne devredileceği iddia edildi

İzmir’in sanat merkezlerinden biri olan Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne kiralanacağı iddiaları gündemde.

Ege Üniversitesi, Atatürk Kültür Merkezi binası | Fotoğraf: Ege Üniversitesi

Paylaş

İzmir’de sanat ve kültüre 40 yıldır ev sahipliği yapan Konak’ta bulunan Ege Üniversite’ne bağlı iki büyük, bir küçük tiyatro salonu, sanat galerisi ve seminer odası bulunan Atatürk Kültür Merkezi’nin İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne devredileceği kentte tartışma konusu oldu.

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası İzmir Şubesi, AKM’nin hemen yanında bulunan Resim Heykel Müzesi’nin yıkım tehdidi altında olduğunu duyurdu.  

“İzmir’in kent ve toplumsal belleğinde önemli yer tutan her iki yapı aynı zamanda silüete saygı duyan, yapıldığı günden günümüze kadar şehrin ana meydanında önemli röper noktaları olarak İzmir’in kimliğine ve kültürüne katkı koyan ve kentin kültürel hayatı için ihtiyaç olan vazgeçilmez ölçüde değerli yapıdır. Yapılar kesinlikle mevcut işlevleri dahilinde korunmalı ve gerekli güçlendirmeler ile yapıların üstlendiği misyonların devamlılığı sağlanmalıdır. Aksini değil önermek, düşünmek bile İzmir’e ihanettir” diyen Mimarlar Odası, hukuki süreç başlatacağı bilgisini vermişti.

AKM’NİN DEVRİNE TEPKİ

Öte yandan İzmirli milletvekilleri de AKM’nin Emniyet Müdürlüğü’ne verilmesi tartışmalarına sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi.

Atatürk Kültür Merkezi’nin İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edileceği iddiasını sosyal medya hesabı üzerinden değerlendiren CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 2022 Yılı Yatırım Programına konan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Emniyet Binası projesinin bütçe belgesini paylaştı.

Sındır şunları söyledi; “Cumhurbaşkanlığı 2022 Yılı Yatırım Programına konan İçişleri Bakanlığı İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Emniyet Binası yapımı için öngörülen 455 milyon TL bütçeli projenin nerede yapılacağını biliyor muyuz? Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nin olduğu alan ise bu İzmir’e açık ihanettir. Değilse İl Emniyet Müdürlüğü AKM'ye neden taşınsın? Ayrıca, İçişleri Bakanlığı'nın bir projesinin inşaat ihalesine çıkılabilmesi için 2022 yılında 10 bin TL ödenek ayrılmış etüd projesinin Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından onaylanması zorunluluğu getirilmesini devletin idare hukukunda nereye koyabiliriz?​”

(İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

ASP işçilerinden Öz Sağlık-İş’e tepki: Grev oylama sandığını koyun

SONRAKİ HABER

Sarmaşık Derneği Başkanı Mehmet Şerif Çamçı’ya 6 yıl 3 ay hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa