18 Ocak 2022 11:54

ÇOMÜ öğrencilerinden Çanakkale Belediyesi’ne tepki

Ulaşıma zam yapılan Çanakkale'de öğrencilerinden tepki geldi. Topladıkları imzaları belediyeye ileten öğrenciler, zamların geri çekilmesini ve sefer sayılarının artırılmasını talep etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğrencileri, Çanakkale Belediye Meclisi’nde alınan kararla yapılan ulaşım zammına tepki gösterdi. Öğrenciler, ulaşım zamlarının geri çekilmesini ve otobüs seferlerin artırılmasını talep etti.

Çanakkale Belediye Meclisi 2022 yılının ocak ayında gerçekleştirilen ilk toplantısında zam kararları almıştı. Su ücretlerine yüzde 36’lık zam yapan Çanakkale Belediyesi, şehir içi otobüs ücretlerini de zamlı oranlarla güncellemişti. Belediye Meclisi’nde kabul edilen zam kararları kapsamında, toplu taşıma ücretleri şehir içi tam yolcu ücreti 3,60 TL`den 4,90 TL’ye, şehir içi öğrenci ücretleri 2,20`den 3,00 TL’ye ve öğrencilerin kampus içi ulaşımı ise 0,65 TL`den 1 TL`ye yükseltildi.

ÇOMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN TEPKİ

Hükümetin zamları ile zaten geçinemediklerini ifade eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri, topladıkları 500 imza ile Çanakkale Belediyesi önünde açıklama yaptılar. İmzaları Çanakkale Belediyesi’ne teslim eden öğrenciler, “Üst üste yapılan zamlar hali hazırda belimizi bükmüşken, yetersiz kredi ve burslarımızla asgari yaşamlara mahkum edilmişken, ne nitelikli bir eğitime, ne nitelikli bir beslenmeye erişebilirken; bir de sözde 'öğrenci dostu' olduğunu söyleyen belediyenin ulaşıma yaptığı zammın kabulü yoktur. Bizler müşteri değil öğrenciyiz!" dediler

"ULAŞIM SORUNU YAŞIYORUZ"

Çanakkale’deki ulaşım sorununun yalnızca zamlardan da ibaret olmadığını ifade eden öğrenciler, saatlerce duraklarda beklediklerini ve kimi zaman derslerine ve sınavlarına geç kaldıklarını da ifade ederek, “Korona vaka sayılarının en yüksek olduğu illerden biri olan Çanakkale'de, ideal kapasitenin çok daha üstünde yolcu alınan otobüslerde sıkış tıkış ve sağlığımızı riske atacak koşullarda yolculuk yapıyoruz. Ücretsiz sahip olmamız gereken ulaşım hakkımızın elimizden alınması yetmiyor, bir de zamlarla karşılaşıyoruz” dediler.

"ZAMLAR GERİ ÇEKİLSİN, SEFER SAYILARI ARTSIN"

Ulaşıma yapılan zamların geri alınmasını talep eden öğrenciler, “Otobüs seferleri arttırılsın. Duraklarda bulunan dijital tabelalar otobüs saatlerini doğru bir biçimde görebileceğimiz şekilde onarılsın, tabela olmayan duraklara tabela eklensin. Pandemi koşulları gözetilerek gerekli önlemler alınsın. Biz öğrenciler ekonomik krizin faturasını ödemekle yükümlü değiliz. Ancak belediye, öğrenci dostu politikalar üretmekle yükümlüdür. Sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz” dediler. (Çanakkale/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da hamile hemşire Gülhan D'ye saldıran Rıdvan K. ve Hüseyin K. tutuklandı

SONRAKİ HABER

Filiz Buluttekin: "Madem meşrusunuz neden koruma ordusuyla geziyorsunuz?"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa