19 Ocak 2022 06:00

Meral Akşener: 999 haftadır iktidardasın hâlâ biz çözeriz diyorsun

İYİ Parti grup toplantısında konuşan Meral Akşener, “Bu zihniyetle milletimizin enflasyon kaynaklı sorunlarına çözüm bulunabilir mi? Hayır” dedi.

Ekran görüntüsü @meral_aksener'in Twitter'da yayımladığı videodan alınmıştır

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuşuyor.

“Erdoğan'ın çaresizliği gülünç bir hal almaya başladı” diyen Akşener, "Milletimizi bunaltan sıkıntıları biz çözeriz dedi. Fahiş fiyat artışlarını biz çözeriz dedi, bir de utanmadan havuz medyasına manşet attırmışlar. Sabah şeritlerin hayrolsun Erdoğan, günaydın ya hu 20 yıldır neredeydin sen? Şimdiye kadar çözdün de elini tutan mı oldu? 999 haftadır iktidardasın hâlâ biz çözeriz diyorsun. Şimdi utanmadan çıkıp biz çözeriz diyorsun" diye konuştu.

“ENFLASYON BİZİ TEĞET GEÇMİŞ; YÜZDE 36!”

Akşener, “Bu zihniyetle bu beceriksizlik bu cahillikle memleketin hiçbir sorununu çözemezler. Geçtiğimiz gün müstakbel muhalefet partisi genel başkanı Sayın Erdoğan çıktı ve dedi ki ABD ve Avrupa enflasyondan kırılıyor bizim böyle bir derdimiz yok. Üstelik bunu Aralık 2021 tarihi itibariyle ülkemiz en yüksek altıncı enflasyonuna sahipken söyledi. Ne yapalım biz buna? Hızını alamayıp dedi ki gelişmiş ülkeler bir anda beş ila 7 katına çıkan bir enflasyon gerçeği ile yüzleşmek zorunda kalmıştır: Şu şuursuzluğa bakar mısınız! Gerçekten ibretlik” dedi.

“Sayın Erdoğan ve hünerli ekibi sayesinde enflasyon bizi teğet geçmiş; yüzde 36! Bu arkadaşların enflasyon gibi bir derdi yokmuş. Şu ciddiyetsizliğe bir bakar mısınız. Koskoca TC devletini yöneten şu lakayık tavra bakar mısınız, yazıklar olsun” diyen Akşener, “Doğrudur dünyada oransal olarak bakıldığında görece yüksek enflasyon artışları var ama bu Türkiye'deki dünyanın kat ve kat üzerinde seyreden enflasyonu meşrulaştırabilir mi? Elbette hayır. Bu zihniyetle milletimizin enflasyon kaynaklı sorunlarına çözüm bulunabilir mi? Hayır. Erdoğan'ı acilen ciddiyete davet ediyorum, devleti yönetenler rakamlarını eğip bükerek vatandaşını kandıramaz. Ya abuk sabuk açıklamaları bırakıp milletin derdine odaklanın ya da sandığı getirin” ifadelerini kullandı.

"GÜBRE DESTEĞİNİ AÇIKLAYIN"

"Mart ayı gelmeden, en geç şubat başında, gübre desteğini açıklayın" diyen Akşener, "Çiftçimizin, ucuz gübreyi, mart ayında kullanmasını sağlayın. Saray bürokrasiniz, her konuda olduğu gibi, bu konuda da geç karar almasın. Çünkü aksi takdirde, sadece çiftçimiz değil, eylül ayında, ekmeği 6 liradan almak zorunda kalacak insanlarımız da, mağdur olacak" dedi.

"İSTANBUL'DA ÖĞRENCİLERİN YALNIZCA YÜZDE 2'Sİ DEVLET YURDUNDA KALABİLİYOR"

Akşener, "En çok yıprananlar maalesef gençlerimiz oluyor. İlk önce, eşit olmayan şartlarda eğitim görüyorlar. Sonrasında, herkesin farklı çizgilerden başladığı, bir garip sınav yarışına giriyorlar. Yarış bitince, üniversiteye girince, her şey düzelir zannediyorlar. Ama bu sefer de; İktidarın onlara reva gördüğü, acı gerçeklerle yüzleşiyorlar" şeklinde konuştu.

Akşener, bu hafta kürsüye Öğrenci Deniz Barış Çatal'ı çıkardı.

Meral Akşener, üniversiteli gençlerin yurt problemine dair İYİ Partinin çözüm önerilerini anlattı.

Akşener yurtlarla ilgili şu bilgileri verdi:

"Türkiye’de en çok öğrenci, İstanbul’da yaşıyor. Ancak burada yaşayan öğrencilere yetecek kadar devlet yurdu yok. İstanbul’da yaklaşık 1,2 milyon öğrenci bulunuyor. Devletin bu 1,2 milyon öğrenciye reva gördüğü, devlet yurdu sayısı ise yalnızca 21.

1,2 milyon öğrencinin yaşadığı, koskoca İstanbul’da, 21 devlet yurdu, ancak, 24 bin öğrenciye hizmet veriyor. Yani İstanbul’da yaşayan öğrencilerimizin, yalnızca yüzde 2’si, devlet yurdunda kalabiliyor." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dr. Gül Pamukçu Günaydın: Bilimsel yayınlar hatırlatma dozunun ne kadar önemli olduğunu göstermekte

SONRAKİ HABER

Antep'te kar yolları kapattı; binlerce kişi mahsur kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa