19 Ocak 2022 08:24

İGC: Hrant Dink’in barış felsefesiyle mücadelemize devam ediyoruz

Katledilişinin 15. yılında Hrant Dink’i anan İGC, “Basın özgürlüğü ve demokrasiyi yok etmek isteyen karanlık güçlerin katlettiği Hrant Dink’in barış felsefesiyle mücadelemize devam ediyoruz” dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), katledilişinin 15. yılında Agos Gazetesi Kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i andı. Yazılı açıklama yayımlayan İGC, “Hrant Dink’i saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

İGC açıklamasında şunları söyledi; “Türkiye’de basın özgürlüğü ve demokrasiyi yok etmek isteyen karanlık güçlerin katlettiği Hrant Dink’in barış felsefesiyle mücadelemize devam ediyoruz. Acımızın ve öfkemizin devam etmekte olduğu, 15 yıldır tam anlamıyla aydınlatılmayan bu davada en büyük hedefimiz karanlıkta kalmış birçok cinayetin suçlularının cezasını çekmesidir. Dink ve onun gibi ülkemizde katledilmiş, suçluları cezalandırılmamış herkes için adalet, haksızca parmaklıklar ardında tutulan gazeteciler için adalet ve özgürlük sağlanabilmesi adına mücadelemize devam edeceğiz.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Konya'daki mahkeme kararını verdi: Yaban koyunu ve yaban keçisi av ihalesi iptal

SONRAKİ HABER

Karayolları Genel Müdürlüğü, kar nedeniyle kapalı olan yolları açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa