20 Ocak 2022 19:29

ODTÜ öğrencileri merdiveni yeniden gökkuşağına boyadı

ODTÜ yönetimi tarafından ısrarla gri renge boyanan ODTÜ merdivenleri yeniden gökkuşağı rengine boyandı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kampüsünde Gezi eylemleri sırasında gökkuşağı renklerine boyanan merdivenler geçtiğimiz yaz aylarında ODTÜ yönetimi tarafından gri renge boyanmıştı. Ardından öğrenciler merdivenleri tekrar renklendirirken, bir süre boyunca ODTÜ yönetimi merdivenlerin renklerinin üzerini kapamaya devam etmişti. Ancak öğrencilerin ısrarı sonucu merdivenler renkli halleriyle kaldı. Geçtiğimiz günlerde ise merdivenlerin yakınında asılı duran trans bayrağı parçalanmıştı.

ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması’nın çağrısıyla bayrağı tekrar asmak ve merdivenlerin boyalarının yenilenmesi için öğrenciler bir araya geldi.

Merdiven boyamaya katılan Psikoloji bölümü 2. sınıf bir öğrenci, fobik saldırılara ilişkin, “Ülke genelinde, ODTÜ’yü de geçtim, hem bireyler olarak hem de destekleyenler olarak her gün çok fazla fobik saldırı ve söylemlerle karşı karşıyayız. Daha fazla herhangi bir şekilde sözlü ya da eylemsel olarak saldırı görmeye bir yere kadar tahammül ediliyor, insanlara bir şeyler öğretilmeye devam ediliyor. Ancak bunların olmaması tabii ki her açıdan bizim hem mental olarak hem de yaşamsal faaliyetlerimizi düzgün bir şekilde sürdürebilmek adına böyle şeylerin olmamasını tercih ederiz. Ancak oldukça da savaşmaya devam edeceğiz" dedi.

Merdiven boyamaya katılan bir diğer öğrenci ise, “Bu kadar öğrencinin katılması bence çok güzel. Ve renklerin de korunması gerekiyor bence burada. Sonuçta baskıya uğrayan bir grubun görünürlüğünü daha da artırmak için olan sembolik bir şeyden bahsediyoruz. O yüzden bence şu anda yapılan güzel bir şey. Umarım beraber bu renkleri koruyabiliriz ve barış içinde yaşayabiliriz’’ dedi.

Kimya Mühendisliği Hazırlık sınıfından bir öğrenci, “Her gün yürüdüğümüz bu basamakların tekrar eski rengine kavuşmaları çok hoş. Ayrıca tekrar bu hale gelmeleri bizi daha güzel temsil ediyor, burada olduğumuzu belirtmiş oluyoruz" dedi.

Gezi eylemleri sırasında boyanan merdivenlerin geçtiğimiz yaz ODTÜ yönetimi tarafından griye boyanmasının ardından öğrencilerin merdivenleri tekrar renklerine kavuşturduğunu belirten ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması, “Burası her zaman gökkuşağı merdiveni bizim için. Rektörlüğün arada griye boyamasının dışında zaten burası hep böyleydi. En son öğrenciler merdivende nöbet tuttu burada, uzun bir süre başında beklediler. Uzun bir süre merdivenin renkleri böyle kaldı. Son zamanlarda biraz renkleri gidiyordu, sprey boyayla boyanmıştı.’’ dedi. Merdivendeki trans bayrağının parçalanması ve boyaların gitmesi üzerine bir çağrı yapmak istediklerini söyleyen ODTÜ LGBTİQAA+ Dayanışması ile birlikte öğrenciler merdivenlere büyük bir trans bayrağı asarak, merdivenleri boyadı.  (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD, Rus istihbaratıyla iş birliği yaptığı gerekçesiyle 4 Ukraynalıyı yaptırım listesine aldı

SONRAKİ HABER

Uğur Mumcu Kartal’da anılacak 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa